Marjan BuničMarjan Bunič
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Znanstveniki in gospodarstveniki so tu

| 12.10.2011, 07:33 Matjaž Merljak

Svetovni slovenski kongres SSK je pripravil 7. konferenco slovenskih znanstvenikov in gospodarstvenikov iz sveta in Slovenije. 12. in 13. oktobra 2011 bo potekala v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana.

Konferenco SSK organizira kot nadaljevanje sklopa strokovnih srečanj slovenskih strokovnjakov doma in po svetu, ki jih pripravlja že več kot desetletje. Z načrtovanimi srečanji želi vzpostaviti in navezati stalne stike in medsebojno oplemenititi strokovne in podjetniške odnose ter jih obogatiti z izkušnjami naših uspešnih rojakov po svetu.

Konferenca je odprtega tipa, udeležba na njej brezplačna, vsak prijavljeni udeleženec pa bo prejel tudi zbornik s kratkimi življenjepisi predavateljev in izvlečki predavanj.

Častni pokrovitelj srečanja je Slovenska akademija znanosti in umetnosti. Osrednje programske točke:

• vloga in pomen znanstvenih raziskav in tehnološkega razvoja v gospodarstvu

• organizacija znanstvene sfere, pomen EU integracij in strategije RS

• znanstveni dosežki rojakov iz sveta

• tematike povezane s kemijo in mednarodnim letom kemije

Med sodelujočimi predavatelji je veliko uspešnih Slovencev iz tujine in domovine, ki bodo predstavili svoje dosežke in delo.

Več na spletni strani SSK

Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...