Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič

Urad objavil razpisa

| 07.10.2011, 07:23 Matjaž Merljak

V Uradnem listu RS sta bila 23. septembra 2011 objavljena razpisa Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu za sofinanciranje rednih dejavnosti in projektov na področju Slovencev v zamejstvu in Slovencev v izseljenstvu v letu 2012.

Namen razpisa je spodbujanje dejavnosti in projektov, ki utrjujejo narodno, jezikovno in kulturno identiteto ter spodbujajo znanstveno, gospodarsko in čezmejno povezovanje ter sodelovanje mladih.

Cilji javnega razpisa so: utrjevanje in ohranjanje narodne, jezikovne ter kulturne identitete; krepitev znanstvene dejavnosti; krepite gospodarske dejavnosti; vključevanje mladih in dejavnosti za mlade; vzdrževanje struktur in dejavnosti Slovencev po svetu; medsebojno povezovanje oziroma čezmejno povezovanje.

Na javni razpis se lahko prijavijo tako pravne kot fizične osebe iz tujine, kakor tudi posamezniki, ustanove, društva, organizacije in poslovni subjekti, ki v Republiki Sloveniji delujejo na področju povezovanja in sodelovanja s Slovenci po svetu.

Rok za oddajo vlog je 28. oktober 2011.

Besedilo razpisa in dokumentacijo najdete tudi na spletni strani Urada.

 

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.