Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Marjana DebevecMarjana Debevec

Praznovanje stodvajsetletnice rojstva sv. Edith Stein

| 12.10.2011, 10:20 Blaž Lesnik

Križ Kristusov! Drevo križa rojeva ob večnem cvetenju vedno nove sadove odrešenja in zveličanja. Zato gledajo verniki zaupljivo na križ. Iz njegove skrivnosti, ki je skrivnost ljubezni, črpajo pogum in moč, da zvesto hodijo za križanim in vstalim Gospodom. Oznanilo o križu se je potopilo v srca mnogih mož in žena ter spremenilo njihovo življenje.

Živ zgled za to izredno notranjo prenovitev je duhovni razvoj Edith Stein. Iz mlade žene, ki je iskala resnico, je po tihem delovanju božje milosti postala svetnica in mučenka sestra Terezija Benedikta od Križa. Danes ponavlja z nebes za nas besede, ki so oblikovale njeno življenje:"Jaz pa se bom hvalila samo s križem Jezusa Kristusa"

To so besede blaženega papeža Janeza Pavla II. ob razglasitvi Edith Stein za svetnico na Trgu svetega Petra v Rimu 11. oktobra leta 1998.

Sv. Edith Stein je svoje življenje končala kot veliko Judov v tistem času. V plinski celici. 9. Avgusta leta 1942 v taborišču Aischwitz-Birkenau.

4. januarja 1962 se je začel postopek za njeno beatifikacijo, 1. maja leta 1987 jo je papež Janez Pavel II. razglasil za blaženo, leta 1998 pa za svetnico.

Na naših valovih lahko danes spremljate prispevke ob obletnici rojstva svetnice. Za sodelovanje se zahvaljujemo karmeličanki s. Damjani Pintarič, ki je lepo osvetlila njen zgled.

Prisluhnite ob 10.30h ; 13.45h ; 14.20h ; 16.25h ; 18.55h.

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...