Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec

Zadovoljstvo nad priznanjem SSO in SKGZ za krovni in referenčni organizaciji

| 22.09.2011, 14:20 Matjaž Merljak

Predsednik Sveta slovenskih organizacij dr. Drago Štoka je v zvezi z dokončnim uradnim priznanjem Sveta slovenskih organizacij (SSO) in Slovenske-kulturno gospodarske zveze (SKGZ) kot krovni in referenčni organizaciji Slovencev v Italiji izdal tiskovno poročilo, ki ga v celoti objavljamo.

V tiskovnem sporočilu z velikim zadovoljstvom jemlje na znanje to objektivno zasluženo priznanje obema krovnima organizacijama s strani deželnega odbora FJK, saj je to priznanje zdaj dokončno uzakonjeno v deželni zakonodaji in ima velike pravne, politične, narodnostne in finančne razsežnosti, kar bo obema krovnima organizacijama sedaj lahko dalo nove energije v njih skupno povezovalnem pa tudi posamično aktivnem življenju.

Svet slovenskih organizacij, tako poudarja predsednik SSO Drago Štoka, se je močno in to na vseh nivojih tudi državnega obsega zavzemal za to uradno priznanje in se čuti zato dolžnega, da se zahvali deželnemu odboru FJK z Renzom Tondom na čelu ter odborniku De Anni, ki se je za ugodno rešitev tega problema zavzel z vso svojo iskrenostjo in poštenostjo. Obenem se predsednik SSO Štoka zahvaljuje tudi Robertu Molinariju, ki si je v svojstvu odbornika za kulturo prizadeval za čimprejšnje sprejemljivo rešitev prostorov dvojezične špeterske šole, kar dokazuje tudi tankočutnost celotne deželne vlade pri reševanju problemov, ki niso vedno tako enostavni kot se morda zdi na prvi pogled.

Trst, 22. september 2011

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.