Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec

Komisija podpira predlog proračuna

| 08.09.2011, 21:24 Matjaž Merljak

Komisija Državnega zbora za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu se je 8. septembra 2011 na nujni seji kot zainteresirano delovno telo seznanila s predlogom rebalansa proračuna za leto 2011. Predlog, ki predvideva povišanje sredstev za Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu za dobrih 233 tisoč evrov, je podprla.

Kot je pojasnil državni sekretar na vladnem uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Boris Jesih, iz rebalansa izhaja, da so na uradu znižali postavke na področju materialnih stroškov in investicij, povečali pa na področju podpore slovenske skupnosti v zamejstvu.

Dodatna sredstva bodo namenili za pomoč pri organizaciji prevoza otrok v šolo v Benečiji in pomoč prebivalcem odročnih kmetij v zamejstvu, je še pojasnil Jesih.

Komisija, ki je predlog rebalansa proračuna soglasno podprla, bo sedaj pripravila mnenje in ga posredovala v obravnavo odboru DZ za finance in monetarno politiko kot matičnemu delovnemu telesu.

O predlogu rebalansa proračuna ta teden razpravlja več parlamentarnih delovnih teles. Rebalans predvideva odhodke v višini 9,65 milijarde evrov, kar je 365 milijonov manj kot v veljavnem proračunu. Prihodki proračuna naj bi znašali 7,96 milijarde evrov oz. okoli 365 milijonov evrov manj kot v veljavnem proračunu.

vir: STA

 

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.