Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Med poukom slovenskega jezika na 15. Taboru slovenskih otrok (foto: Matjaž Merljak)
Med poukom slovenskega jezika na 15. Taboru slovenskih otrok

Učenje skozi igro, šport zaželen

| 26.08.2011, 07:19 Matjaž Merljak

Za nemoten potek 15. Tabora slovenskih otrok je poleg vodje Luke Klopčiča skrbelo še nekaj animatorjev in spremljevalcev. Za dopoldanski pouk slovenskega jezika pa so skrbele učiteljice. Davor Mešič in Barbara Fužir sta povedala, kakšni sta njuni vlogi in nalogi.

Otroci so bili glede na svoje znanje razdeljeni v tri skupine. Učiteljica Barbara je povedala, da je pouk sestavljen tako, da poišče sorazmerje med učenjem besedišča in slovnice. Utrjevanje poteka skozi igro in pogovor. Učiteljice Mirjam, Vlasta in Barbara so vse učiteljice slovenščine, a je tako poučevanje drugačno od tistega, ki ga počnejo v slovenskih šolah. Zdi se ji zanimivo, ob tem se tudi bogati. Kot je še dejala, imajo otroci največje težave pri slovnici in dvojini. To poskušajo odpraviti s praktičnimi prikazi.

Davor je bil do zdaj trikrat udeleženec, šestič pa je že spremljevalec. Razlika je velika, mu pa to, da je bil včasih udeleženec pomaga pri sedanji nalogi. Skrbel je za varnost otrok, za animacijo, za delavnice .... Ker študira slikarstvo, je pripravil likovno delavnico. Kot je še povedal, so imeli otroci zelo radi športne dejavnosti: nogomet, odbojka, namizni tenis ... Šli so tudi na sprehode po Pohorskih gozdovih.

Več

Davor Mešič obdan z izdelki z likovne delavnice
Davor Mešič obdan z izdelki z likovne delavnice © Matjaž Merljak

Pouk slovenskega jezika ni potekal v običjani učilnici, v ospredju Barbara Fužir
Pouk slovenskega jezika ni potekal v običjani učilnici, v ospredju Barbara Fužir © Matjaž Merljak

Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay) Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay)

Kriza učiteljstva kaže krizo smisla

Evropa ne ve, bi šla naprej - v tem kar si je zgradila v zadnjih štirih tisoč letih, ali bi se vsula same vase, proti vsemu - od evtanazije do uničevanja družine, je izrekel prof. dr. Jože Ramovš, ...