Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
ID Slovenija v svetu, SVS (foto: Matjaž Merljak)
ID Slovenija v svetu, SVS

Dr. Andreju Bajuku v slovo

| 19.08.2011, 14:18 Matjaž Merljak

V 68. letu starosti nas je nenadoma zapustil naš dragi prijatelj in vzornik dr. Andrej Bajuk, nekdanji slovenski premier in finančni minister, ustanovitelj in prvi predsednik Nove Slovenije.

Dragi Andrej!

Zapisal si se v slovensko zgodovino zaradi tvoje izredne ljubezni do domovine. Ko si se konec devetdesetih let aktivno vključil v slovensko politiko, si nam zaupal, da boš to storil zaradi svojih staršev. Zapustil si dobre in ugledne službe in položaje v tujini ter skušal pomagati rodni Sloveniji. Priznavajo ti, da pod tvojim ministrovanjem je Slovenija dosegla najboljše fiskalne rezultate v svoji zgodovini. Priznavajo te kot očeta slovenskega evra. Bil si vedno uspešen, ker si imel rad Slovenijo in zaradi tvoje zavzetosti ter velike ljubezni do vsega, česar si se lotil. Za nas in za vse Slovence po svetu si nam v vzgled in ponos. Za Slovenijo, vse. Veseli smo, da smo lahko bili s teboj del skupnega slovenskega projekta.

Draga Kati, draga družina! Iz srca vam izrekamo v imenu našega društva in vseh argentinskih Slovencev iskreno sožalje. Bog naj mu poplača za vse njegovo delo.

Boštjan Kocmur, generalni tajnik SVS

Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay) Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay)

Kriza učiteljstva kaže krizo smisla

Evropa ne ve, bi šla naprej - v tem kar si je zgradila v zadnjih štirih tisoč letih, ali bi se vsula same vase, proti vsemu - od evtanazije do uničevanja družine, je izrekel prof. dr. Jože Ramovš, ...

O avtorju