Blaž LesnikBlaž Lesnik
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar

VIDEO: Najlepši posnetki SDM

Papež in Sveti sedež | 22.08.2011, 12:19 Marta Jerebič

Papež Benedikt XVI. je včeraj sklenil 26. svetovni dan mladih v Madridu in svoj tretji obisk v Španiji. Vatikanski tiskovni predstavnik, p. Federico Lombardi, je ob tem dejal, da je na svetega očeta močan vtis naredila tišina dveh milijonov mladih med čaščenjem Najsvetejšega.

Kot je dejal p. Lombardi, so mladi z navdušenjem in z željo nadaljevati srečanje, ne da bi obupali, dokazali, da je to njihov praznik. Tudi papeževa drža je bila popolnoma v skladu z njihovo, saj je bil popolnoma odločen, da bo še naprej navzoč in da bo nadaljeval. Med nevihto, ko so ga dvakrat vprašali, če misli, da bi se moral umakniti, je rekel: 'Ne, ostanem. Ostanemo'. Papeža je navdušenje in sodelovanje mladih zelo nagovorilo. Takoj po bdenju je pozorno vprašal, če imajo mladi kakšne težave in če vse poteka mirno.

VIDEO: NAJLEPŠI POSNETKI SDM

Pater Lombardi je še povedal, da je na papeža močan vtis naredila tišina dveh milijonov mladih med čaščenjem Najsvetejšega. Mladi so namreč prej in potem glasno izražali neizmerno veselje.

P. Lombardi je pojasnil, da so imeli tudi v preteklosti čudovite trenutke tihega čaščenja Najsvetejšega. Dobro se spomni Svetovnega dneva mladih v Kolnu, ko so za sklep molitvenega bdenja prvič pripravili čaščenje Najsvetejšega. Prav tako se spomni čaščenja v Sydneyu. To je že postalo neka tradicija. V soboto pa je bilo po nevihti, ki je na trenutke vnesla zmedo, skoraj nemogoče pričakovati, da se bodo mladi zbrali in sodelovali pri čaščenju Najsvetejšega, a so se in to je bilo eno od izrednih poudarkov sobotnega bdenja, je še dejal vatikanski tiskovni predstavnik.

 

 

 

 

Papež in Sveti sedež
Arhitekt Matic Suhadolc (photo: Jože Bartolj) Arhitekt Matic Suhadolc (photo: Jože Bartolj)

Matic Suhadolc – Naš gost

Naš gost je bil arhitekt Matic Suhadolc, ki je leta 2021 med drugim prejel odličje sv. Cirila in Metoda Slovenske škofovske konference za njegov izjemen doprinos na področju izgradnje in obnove ...