Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Marjana DebevecMarjana Debevec

Kolesarska čelada in kravata?

Oddaje | 16.07.2011, 18:15 Blaž Lesnik

Čelada, kravata, poslovna obleka. Gre to skupaj? Aleš Čerin pravi: seveda. Izjemno praktično, poceni in ekološko. Pa še prav do mesta sestanka pridete. Gre pa seveda tudi peš.

S parkiranjem v velikem mestu so težave. To vemo. Težko se dobi prostor, parkirne hiše so drage, promet v mestu je gost in počasen. Poleg vsega pa nikoli ne prideš prav do želenega mesta. Zato je kolo zelo dobra rešitev. Obstaja pa še preprostejša.
Ali ste vedeli, da večina večjih ljubljanskih naselij leži znotraj 5 kilometerskega kroga, da je torej večini prebivalcev Ljubljane center peš dostopen v eni uri? Hoja je zdrava in preprosta. Več si lahko preberete na blogu Preprostost (Aleš Čerin)

Poglejte si še zabaven video na to temo (avtor: Joco Hud)

Oddaje
Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...