Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec

Srebrna maša Francija Petriča v Clevelandu

| 31.07.2011, 18:50 Matjaž Merljak

Srebrnomašnik, Franci Petrič, urednik katoliškega tednika Družina, je v cerkvi Marije Vnebovzete v nedeljo, 24. julija 2011, ob 11. uri daroval zahvalno mašo.

V spremstvu narodnih noš, ministrantov in duhovnikov je ob pritrkavanju zvonov v procesiji prišel v cerkev, kjer ga je pred oltarjem čakal mladi par v narodnih nošah in ga pozdravil. Med pridigo se je Franci Petrič lepo zahvalil svoji teti in vsem sorodnikom. Kako in kaj, pa naj pove kar gospod Petrič sam in intervjuja, ki sva ga naredila po maši pred pojedino, ki je sledila v dvorani.

Povedal je tudi, kakšno je stanje z listom Družina.

Med duhovniki, somašniki s Francijem Petričem, je bil tudi Robert Petkovšek, ki je odgovoren za novo katoliško univerzo v Ljubljani in trenutno se nahaja na študiju v Chicagu. Odgovoril je na nekaj vprašanj.

Sprevod v cerkev v spremstvu narodnih noš
Sprevod v cerkev v spremstvu narodnih noš © Phil Hrvatin

 

Mons. Franci Petrič, srebrnomašnik, med pridigo
Mons. Franci Petrič, srebrnomašnik, med pridigo © Phil Hrvatin

Ob oltarju
Ob oltarju © Phil Hrvatin
Danes pa priredijo svoj zabavni dan na Slovenski pristavi primorski rojaki.

Po vročem tednu taborjenja naše mladine na Slovenski pristavi so končali z piknikom Slovenske sobotne šole župnije Svetega Vida. Otroci, taborniki so imeli cel teden nabiti urnik, pod vodstvom starejših, ki so jih vodili in pripravili razne aktivnosti skozi teden. Razumljivo pa, ker je bil teden bolj vroč, so več časa kot bi drugače, prebili v novem bazenu, ki pa je tudi ob koncih tedna poln ljudi, ljubiteljev sonca in vode. Piknik šole se je pa v nedeljo začel z sveto mašo, katero je daroval ravnatelj in župnik Jože Božnar. Kot vedno, so tudi tokrat imeli na voljo dobro kosilo in popoldne pa nekaj igric za mlade in pa seveda srečelov.

Naš clevelandski škof, Lennon je pred tedni naznanil pričetek zelo potrebne denarne nabirke v vsoti 125 milijonov dolarjev. Nabirka naj bi vključila 174 župnij in stotisoč katoliških vernikov, bo izpeljana letos in vse leto 2012. Okoli 25 župnij že nabira denar in so že nabrali več kot 32 in pol milijonov. Naprošeni smo da molimo za uspeh tega pomembnega škofijskega dela.

Med srebrno mašo Francija Petriča v Clevelandu
Med srebrno mašo Francija Petriča v Clevelandu © Phil Hrvatin

Pri praznovanju v dvorani je zapleala tudi folkorna skupina Kres
Pri praznovanju v dvorani je zapleala tudi folkorna skupina Kres © Phil Hrvatin

Skupinska fotografij ob srebrni maši F. Petriča v Clevelandu
Skupinska fotografij ob srebrni maši F. Petriča v Clevelandu © Phil Hrvatin

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.