Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Marjana DebevecMarjana Debevec
Bojan Hajdinjak (foto: Matjaž Merljak)
Bojan Hajdinjak

Nogometaši iz Srbije

| 23.07.2011, 08:13 Matjaž Merljak

V Beogradu deluje tudi društvo Slovencev Sava. V njem se združujejo potomci tistih Slovencev, ki so prišli v zadnjih 70-ih letih in so rojeni v Beogradu. Medtem ko prvotni priseljenci mislijo na vrnitev v domovino, se mladi radi povezujejo, še posebej ob športu.

V društvu Sava deluje tudi športna sekcija, ki jo vodi Bojan Hajdinjak. Za oddajo Slovencem po svetu in domovini je povedal, da je ekipa, ki je prišla na 4. Svetovno nogometno prvenstvo Slovencev po svetu, mešana, vsi pa so člani društva Slovencev Sava v Beogradu.

Kot je še dejal, ima šport velik pomen za ohranjanje slovenstva, saj se mladi radi zbirajo na svojih krajih in športna igrišča so ena teh. Tisti, ki so se pripravljali za svetovno nogometno prvenstvo, so še posebej čutili narodno identiteto. „Veliko ti pomeni, ko vidiš na igrišču Slovenca, ki je tudi tvoj prijatelj. To v tujini manjka, ker so drugi prijatelji drugačne narodnosti.“

Več ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...