Slavi KoširSlavi Košir
Aleš KarbaAleš Karba
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Janez Medvešek v studiu RO (foto: ARO)
Janez Medvešek v studiu RO

Praznični nočni program

| 24.06.2011, 09:56 Jože Bartolj

Iz petka 24. na soboto 25. junija, smo na Radiu Ognjišče pripravili slavnostni nočni program. Začeli smo po slovenski oddaji radia Vatikan s slovensko himno. Med domoljubnimi pesmimi in posebno izbrano glasbeno shemo, gostimo pesnika, slikarja in fotografa Janeza Medveška.

Janez je tenkočuten opazovalec življenja pod Triglavom, saj se s svojimi pesmimi, slikami in fotografijami ozira na zaklade slovenske domovine. Z nami deli predvsem pesmi in misli o domovini.

„GOSPODARJI ALI HLAPCI

Več stoletij je dilema mali narod naš morila,

pa je roka takrat sama tisti pravi – ZA – obkrožila!

Potlej je v kotlu vrelo, klokotalo in se grelo,

zagrmelo, prekipelo in nam – hvala Bogu – uspelo!

Zdaj državo svojo imamo.

Sanje prednikov in nas!

KOLIKO PA NANJO DAMO,

bo pokazal kmalu - čas!“

Tako pravi Janez Medvešek. Ob klepetu s pesnikom poslušamo tudi domovinske pesmi drugih slovenskih pesnikov, misli znanih Slovencev, odprli pa bomo tudi telefone in vas povabili k klepetu.

V nočnem programu pričakujemo tudi javljanje ekipe, ki se nam bo oglasila iz najvišjega kotička Slovenije, s Kredarice izpod Triglava. Koliko ljudi se zbere takrat na Kredarici in kaj jih žene gor, boste lahko izvedeli v našem nočnem programu.

 

Javljanje s Kredarice
Javljanje s Kredarice © Izidor Šček

Del ekipe med vzponom na Kredarico
Del ekipe med vzponom na Kredarico © Izidor Šček

 

Muzej v Mojstrani
Muzej v Mojstrani © Izidor Šček

Vabljeni k poslušanju in sodelovanju med 20.30 in 1. uro zjutraj.

Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...