Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
20 let Svetovnega slovenskega kongresa (foto: Arhiv SSK)
20 let Svetovnega slovenskega kongresa

V Gorici praznovanje ob 20-letnici Slovenije

Slovenskih 20 | 17.06.2011, 17:38 Matjaž Merljak

V organizaciji Svetovnega slovenskega kongresa – Konference za Italijo bo Kulturnem centru Lojze Bratuž (Drev. 20. septembra 85) v Gorici v petek, 17. junija 2011, ob 19.00 potekalo praznovanje 20. obletnice samostojnosti Republike Slovenije.

Slavnostni govornik bo minister za obrambo RS v času osamosvajanja, poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije in predsednik Slovenske demokratske stranke gospod Janez Janša. Na prireditvi bodo sodelovali tudi predstavniki Krožka Anton Gregorčič, Kulturnega centra Lojze Bratuž in Društva vojnih veteranov Kras 1. Nastopali bodo pevci DVS Bodeča neža pod vodstvom zborovodkinje Mateje Černic in Šolski orkester SCGV Emil Komel pod vodstvom dirigenta Lugija Pistoreje. Posamezne dele programa bo povezovala gospa dr. Martina Valentinčič.

Slovenskih 20
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.