Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Svete Višarje (foto: ARO)
Svete Višarje

Višarski dnevi mladih

| 14.06.2011, 16:19 Matjaž Merljak

Rafaelova družba vabi mlade Slovence iz domovine, zamejstva in tujine na poletno izvedbo Višarskih dnevov mladih, ki bodo od četrtka, 4., do nedelje, 7. avgusta 2011.

Starostna omejitev: od 20 do 35 let. Ker je število udeležencev omejeno na 15, pohiti s prijavo! Participacija je 40 €. Prijavo potrdite s plačilom akontacije – 10€ nakažite na naš transakcijski račun ali prinesite osebno v pisarno na Poljanski 2, od 8.00 do 15.30. Več informacij in prijave na tel. 01 438 30 50 ali po mailu ali na spletni strani.

Dobimo se v četrtek zvečer na Ligu (župnija Ročinj), v petek bomo šli na Staro goro in po Terski dolini, v soboto pa v Špeter in Kanalsko dolino ter se povzpeli na Sv. Višarje. 7. avgusta jih bomo zaključili s tradicionalnim romanjem Treh Slovenij, kjer bomo sodelovali pri pripravi in programu.

Program:

  •  druženje s Slovenci iz različnih držav,
  • srečanja z gosti in domačini,
  • duhovnost in petje,
  • pohodništvo.

 

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.