Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec

Zadovoljni z doseženim

| 31.05.2011, 18:38 Matjaž Merljak

Z velikim zadovoljstvom lahko poudarjam, da se je pri pravkar minulih volitvah končno trend zasukal v tisto smer, ki si jo naši ljudje že lep čas iskreno želijo. Tako na pokrajinskih kot na občinskih ravneh v naši deželi se je leva sredina okrepila in zmagala tako na Tržaškem kot na Goriškem, v raznih občinskih svetih pa jasno dokazala svojo prisotnost in življenjskost.

Iskrene čestitke gredo seveda najprej predsedniku Enricu Gherghetti in podpredsednici Mari Černic za velik uspeh na Goriškem že v prvem krogu volitev, na Tržaškem pa ponovno potrjeni predsednici Mariji Teresi Bassa Poropat in novoizvoljeni tržiški županji Silviji Altran.

Prav tako izražam zadovoljstvo nad podžupanskim mestom v Dreki, na katerega je bil izvoljen Miha Koren, dolgoletni borec za pravice Slovencev v Banečiji.

Posebej pa sem zadovoljen, da je za tržaškega župana bil izvoljen Roberto Cosolini, s katerim sem imel skupaj z Igorjem Švabom med volilno kampanjo več srečanj. Prepričan sem, da bo v Trstu, glavnem mestu dežele Furlanije Julijske krajine znal iti po poteh bivšega župana Riccarda Illyja in da bo s slovensko narodno skupnostjo znal vzpostaviti tisti odnos, ki si ga ta želi in tudi zasluži.

Gre za udejanjanje njenih pravic povsod tam, kjer to predvidevajo zaščitni zakon iz leta 2001, republiška ustava in mednarodni sporazumi ter da bo tudi znal z Republiko Slovenijo na novo postaviti tisti dialog, ki ga zahtevata sedanji čas in vsestranski razvoj.

Dr. Drago Štoka, presednik Sveta slovenskih organizacij

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.