Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec

Bliža se sedma konferenca zdravnikov

| 30.05.2011, 15:56 Matjaž Merljak

Svetovni slovenski kongres (SSK) vljudno vabi na 7. konferenco slovenskih zdravnikov iz sveta in Slovenije, ki bo od 9. do 11. junija 2011 v Domus Medica v Ljubljani (Dunajska cesta 162). Častni pokrovitelj je Borut Pahor, predsednik Vlade Republike Slovenije, glavni pokrovitelj pa Zdravniška zbornica Slovenije.

Soorganizatorji: Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije, Slovensko zdravniško društvo, Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani, Medicinska fakulteta Univerze v Mariboru.

Ob začetku konference bodo izdali tudi zbornik s prispevki sodelujočih v programu, ki bo na voljo na konferenci in kasneje v pisarnah Svetovnega slovenskega kongresa.

Vljudno vas vabijo, da se prijavite preko spletne strani. Kotizacije ni. Za dodatne informacije so vam na voljo na telefonu +386 1 24 28 550 ali po elektronski pošti.

Osrednje programske točke:

  • Uvodna predavanja izbranih strokovnjakov iz Slovenije in tujine,
  • Obvladovanje infekcijskih bolezni v Sloveniji in po svetu,
  • Infektologija in medicina v izrednih razmerah,
  • Predstavitev raziskovalnih del slovenskih medicinskih strokovnjakov iz sveta in Slovenije,
  • Podiplomski in mednarodni izobraževalni procesi,
  • Zdravstvena reforma v 20 letih samostojnosti Slovenije.

 

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.