Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

140. oddaja Gradimo odprto družbo

| 19.04.2011, 19:49 Matjaž Merljak

Leta 2003 smo na valovih Radia Ognjišče lahko prisluhnili prvi oddaji Gradimo odprto družbo, ki jo pripravlja Jezuitsko združenje za begunce JRS Slovenije. Današnja oddaja je bila že 140. po vrsti. V njej je bila gostja Alenka Suhadolnik, ki je vodja sektorja za mednarodno razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč.

P. dr. Robin Schweiger, ki je direktor JRS v Sloveniji, se je z gostjo pogovarjal o različnih aktualnih dogodkih in vidikih razvojnega sodelovanja ter humanitarne pomoči, ki so povezani tudi z begunsko in migracijsko tematiko.

Gostja je povedala glavne poudarke in ključne cilje slovenske resolucije o razvojnem sodelovanju, koliko sredstev naša država nameni za razvojno in humanitarno pomoč ter v katere države so ciljne oz. prioritetne. Povedala je tudi, kakšno je sodelovanje z nevladnimi organizacijami.

V oddaji ste lahko slišali tudi novice z begunsko tematiko iz domovine in tujine: o tem, da mladostniki ne bodo več nastanjeni v nizozemskih centrih za tujce, da Francija prosilcev za mednarodno zaščito v Grčijo ne vrača več in o podpori evakuaciji beguncev iz Libije.

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...