Slavi KoširSlavi Košir
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tanja DominkoTanja Dominko

48. nagrada Vstajenje Alenki Rebula

| 20.04.2011, 21:26 Matjaž Merljak

Komisija literarne nagrade »Vstajenje« je iz lanske izvirne knjižne bere pregledala štirinajst del zamejskih in zdomskih avtorjev. Odločila je, da nagrado Vstajenje prejme Alenka Rebula za knjigo Sto obrazov notranje moči, ki je izšla pri Mladinski knjigi.

Komisijo, ki se je 19. aprila 2011 sestala na sedežu Slovenske prosvete v Donizettijevi ulici 3 v Trstu, sestavljajo prof. Lojzka Bratuž, prof. Robert Petaros, prof. Zora Tavčar, prof. Diomira Fabjan Bajc, prof. Neva Zaghet, prof. Magda Jevnikar in urednik Marij Maver.

Alenka Rebula, po poklicu profesorica na Državnem pedagoškem in družboslovnem liceju Antona Martina Slomška v Trstu, je avtorica več leposlovnih knjig, ki so imele izreden uspeh pri bralcih (Globine, ki so nas rodile; Blagor ženskam; pesniški zbirki Mavrični ščit in V naročju).

Knjiga Sto obrazov notranje moči je bogato esejistično razmišljanje, ki v izbranem jeziku in s poetičnostjo prehaja v izvirno literaturo.

Denar za nagrado je prispevala ZADRUŽNA KRAŠKA BANKA z Opčin. Svečana podelitev nagrade bo v ponedeljek, 2. maja 2011 ob 20.30 v Peterlinovi dvorani v Trstu, Donizettijeva ulica 3.

 

Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Agata Freyer (photo: Jože Bartolj) Agata Freyer (photo: Jože Bartolj)

Naša gostja: Agata Freyer

V oddaji Naš gost smo gostili avtorico lutk, scenografko, kostumografko, akademsko slikarko Agata Freyer, letošnjo dobitnico Klemenčičeve nagrade za življenjsko delo na področju lutkarstva in ...