Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Ameriški veleposlanik v Sloveniji Joseph Adamo Mussomeli in urednik msgr. Franci Trstenjak (foto: ARO)
Ameriški veleposlanik v Sloveniji Joseph Adamo Mussomeli in urednik msgr. Franci Trstenjak

Mussomeli: Pomemben je stik z ljudmi

Dogodki | 31.03.2011, 16:28 Petra Stopar

Ameriški veleposlanik v Sloveniji Joseph Adamo Mussomeli je bil prijetno presenečen nad obiskom na našem radiu in v pogovoru z glavnim in odgovornim urednikom mons. Francijem Trstenjakom poudaril potrebo po svobodi krščanske veroizpovedi.

Med krajšim intervjujem je Joseph A. Mussomeli še pohvalil profesionalno delavnost Radia Ognjišče in dejal, da je „obisk presegel“ njegova pričakovanja. „Nisem si predstavljal, da je vaš radio tako velik, vse vaše delo je zelo profesionalno.“ Na splošno ocenjuje, da so Slovenci do njega zelo prijazni in odprti. „Tega nisem tako pričakoval, je pa lepo. Slovenijo sem v mislih vedno imel za del osrednje Evrope, torej bolj zadržano, hladno in bolj uradno. Pa sem bil prijetno presenečen. Medtem ko je starejša generacija res nekoliko zadržana, pa so mladi veliko bolj ameriški, ne da bi s tem hotel koga užaliti, ampak so bolj odprti, neuradni in prijateljski.“

Urednik Franci Trstenjak je veleposlaniku, ki je v Slovenijo prišel novembra, predstavil delovanje in poslanstvo Radia Ognjišče. Ob tem je opozoril na dileme in ovire, s katerimi se srečuje katoliški medij v Sloveniji, že od svoje ustanovitve, leta 1994. Mons. Trstenjak je z zadovoljstvom omenil tudi dobro sodelovanje z ameriško in kanadsko škofovsko konferenco ter nenehen stik z dogajanjem v Združenih državah Amerike.

Ameriški veleposlanik v Sloveniji Joseph Adamo Mussomeli
Ameriški veleposlanik v Sloveniji Joseph Adamo Mussomeli © ARO

Dogodki
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.