Nataša LičenNataša Ličen
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tanja DominkoTanja Dominko

Tamara Burmicky razstavlja na SSK-ju

Slovenci po svetu | 25.03.2011, 07:47 Matjaž Merljak

V prostorih Svetovnega slovenskega kongresa SSK na Cankarjevi 1 v Ljubljani si je do 6. maja moč ogledati razstavo Skrivnostne poti slikarke Tamare Burmicky iz Venezuele.

Umetnica je bila rojena v Mariboru, od svojega 10. leta pa je živela v Venezueli. Njen prvi mentor za slikarstvo je bil profesor Hrisogonov. V Caracasu je študirala arhitekturo, študij nadaljevala v Ljubljani, kjer je leta 1970 diplomirala pri profesorju Edu Ravnikarju. Podiplomski študij iz urbanizma je zaključila v Parizu, sicer pa je ves čas povezovala več dejavnosti, prepletala je slikarstvo, arhitekturo in urbanizem. Študiju risanja in slikanja se je posvetila na Umetniški akademiji v Caracasu, med bivanjem v Maleziji, od 1989 do 1992, pa študiju tradicionalnega kitajskega slikarstva. Samostojno razstavlja od leta 1985, sicer pa je sodelovala na mnogih skupinskih razstavah, v Sloveniji in po svetu. Razstava, ki so jo odprli 16. marca 2011, bo odprta do 6. maja 2011, ob delavnikih od 8. do 15.30 ure. Več na spletni strani SSK.

Vabilo na odprtje razstave Tamare Burmicky
Vabilo na odprtje razstave Tamare Burmicky © Arhiv SSK

Slovenci po svetu
Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek) Mami je bila na veliko noč pri sestri na obisku. Premik na drugo lokacijo je bil cel podvig. :) (photo: Urša Sešek)

Skrb za ostarelo mami

Živimo v hiši skupaj z mamo, ki ima 85 let. Po možganski kapi 11 let nazaj se je življenje zanjo močno spremenilo. Spremenilo se je tudi za tiste, ki živimo z njo in skrbimo zanjo: to sta sestrina ...

Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise) Ta konec tedna priložnost za spoznavanje kakovostne arhitekture (photo: odprtehise)

Dobra arhitektura ni modna muha.

Odprte hiše Slovenije, vseslovenski tridnevni arhitekturni festival, letos že petnajstič po vrsti odpira najsodobnejšo slovensko arhitekturno produkcijo, nove in prenovljene arhitekturne projekte ...