Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar
Ivan Jakomin leta 1950 (foto: osebni arhiv)
Ivan Jakomin leta 1950

Pokojni Ivan Jakomin

| 06.03.2011, 18:34 Matjaž Merljak

Gospa Ivanka Jakomin, sestra pokojnega Ivana Jakomina iz Clevelanda, sporoča, da je njen brat Ivan umrl 16. januarja letos in je bil pokopan 22. januarja v Clevelandu. Rojen je bil 14. julija 1929 v Polhovem Gradcu kot četrti in najmlajši otrok v družini cerkovnika Janeza in mame Marije, gospodinje. Leta 1945 je odšel v Ameriko in živel s svojo družino v Clevelandu. Vodil je slovenske oddaje na radiu in se udejstvoval v cerkvenem in v društvenem življenju. Za njim žaluje tudi sestra Stana, ki živi v Ameriki.

K napisanemu je naš redni sodelavec, Tone Ovsenik, urednik Slovenske ure v Clevelandu dodal: Ivan Jakomin je pokopan na pokopališču Vernih duš. Bil je res aktiven v slovenski skupnosti, posebno pri odrskih, dramskih prireditvah. Nekaj let tudi predsednik kluba Pristavskih upokojencev. Zadnjih 15 let je bil član Clevelandske radijske družine, ki dvakrat tedensko, ob sredah in nedeljah, pripravlja "Pesmi in melodije iz naše lepe Slovenije". To je najstarejša slovenska radijska ura v Clevelandu. "Družina" je vodstvo te oddaje prevzela leta 1996, ko se je upokojil dolgoletni voditelj Milan Pavlovčič. Ustanovitelja te oddaje sta pa bila Stane Šusteršič (Glas Amerike) in Rado Menart (v Kaliforniji) leta 1953. Oba sta že pokojna.

Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (photo: Rok Černelič) Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (photo: Rok Černelič)

Adventni izziv za zakonce

V društvu Družina in življenje (DIŽ) so pripravili adventni izziv Geneza23, ki zakoncem pomaga, da se duhovno pripravijo na božič. Poudarek spodbud, ki jih prejemajo zakonci preko elektronske ...