Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Benedikt XVI. sprejel ruskega predsednika Dmitrija Medvedjeva

Svet | 17.02.2011, 20:01

Papež Benedikt XVI. je v četrtek v avdienco sprejel ruskega predsednika Dmitrija Medvedjeva. Z njim se je po poročanju slovenskega uredništva radia Vatikan pogovarjal o dobrih odnosih med obema državama.

Ruski predsednik se je skupaj z ministrom za zunanje zadeve Sergejem Lavrovom nato še sestal s papeževim državnim tajnikom, kardinalom Tarcisiom Bertonejem, in msgr. Dominiqueom Mambertijem, tajnikom za odnose z državami pri Svetem sedežu.

Po poročanju tiskovnega urada Svetega sedeža so med pogovori izrazili zadovoljstvo nad dobrimi obojestranskimi odnosi. „Poudarili so pripravljenost, da jih še okrepijo, tudi zaradi sklenjenih najvišjih diplomatskih odnosov. Prav tako so izpostavili obširno sodelovanje med Svetim sedežem in Rusko federacijo, tako pri spodbujanju posebnih človeških in krščanskih vrednot, kot tudi na kulturnem in družbenem področju. Nato so poudarili še pozitiven prispevek, ki ga medverski dialog lahko ponudi družbi. Na koncu pa so se zaustavili pri temi mednarodnega položaja in se posebej dotaknili Bližnjega vzhoda,“ so poročali v oddaji slovenskega uredništva Radia Vatikan.

Svet, Cerkev po svetu
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...