Aleš KarbaAleš Karba
Meta PotočnikMeta Potočnik

Sosed tvojega brega 2011

| 30.01.2011, 17:24 Matjaž Merljak

Revija Mentor razpisuje tradicionalni (že 33.) natečaj za srečanje manjšinskih avtorjev z naslovom "Sosed tvojega brega". Namenjen je avtorjem, ki živijo v Sloveniji, vendar jim materni jezik ni slovenščina. Natečaj je odprt do 15. februarja 2011, državno srečanje izbranih avtorjev pa bomo tokrat pripravili v Ljubljani, in sicer 16. in 17. aprila.

Tradicionalno (33.) srečanje letos organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti skupaj s svojo izpostavo v Ljubljani 16. in 17. aprila 2011. Namenjeno je samo avtorjem, ki – ne glede na državljanstvo – stalno ali začasno bivajo v Sloveniji, pišejo pa predvsem v svojem maternem jeziku (ne v slovenščini).

Pogoji: Avtorji naj do 15. februarja 2011 v izvirniku (torej ne v slovenščini) napisana dela pošljejo v dveh izvodih na naslov: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, revija Mentor, Štefanova 5, 1000 Ljubljana, s pripisom »Sosed tvojega brega 2011«.

Obseg: proza in dramski teksti – do 10 strani (lahko tudi odlomki daljših tekstov), poezija – do 15 pesmi. Prevodi v slovenščino so zaželeni, niso pa nujni.

Vsak prispevek mora biti označen s šifro, v posebni kuverti pa naj bodo naslednji podatki: ime in priimek avtorja, naslov, letnica rojstva, poklic, telefonska številka, naslov e-pošte. Vsi navedeni podatki bodo uporabljeni samo za namene, ki jih obsega ta razpis.

Poslana besedila bo pregledala posebna žirija, ki bo med vsemi poslanimi prispevki izbrala najboljše za državno srečanje (največ petnajst avtorjev).

Izbor literarnih besedil bo objavljen v reviji Paralele. Avtorji odstopijo svoja besedila za objavo brezplačno.

Državno srečanje Sosed tvojega brega 2010 bomo pripravili v Ljubljani 16. in 17. aprila 2011. Na programu bo literarna/prevajalska delavnica s priznanim književnikom in prevajalcem, literarno-glasbeni recital s predstavitvijo najboljših avtorjev, predstavitev novih knjig sodelujočih avtorjev in gostov …

Informacije o tem natečaju in tudi drugih dejavnostih revije Mentor in literarne dejavnosti Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti najdete tudi na novih spletnih straneh.

Dragica Breskvar, urednica revije Mentor

Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...