Slavi KoširSlavi Košir
Mark GazvodaMark Gazvoda
Helena KrižnikHelena Križnik

Sosed tvojega brega 2011

| 30.01.2011, 17:24 Matjaž Merljak

Revija Mentor razpisuje tradicionalni (že 33.) natečaj za srečanje manjšinskih avtorjev z naslovom "Sosed tvojega brega". Namenjen je avtorjem, ki živijo v Sloveniji, vendar jim materni jezik ni slovenščina. Natečaj je odprt do 15. februarja 2011, državno srečanje izbranih avtorjev pa bomo tokrat pripravili v Ljubljani, in sicer 16. in 17. aprila.

Tradicionalno (33.) srečanje letos organizira Javni sklad RS za kulturne dejavnosti skupaj s svojo izpostavo v Ljubljani 16. in 17. aprila 2011. Namenjeno je samo avtorjem, ki – ne glede na državljanstvo – stalno ali začasno bivajo v Sloveniji, pišejo pa predvsem v svojem maternem jeziku (ne v slovenščini).

Pogoji: Avtorji naj do 15. februarja 2011 v izvirniku (torej ne v slovenščini) napisana dela pošljejo v dveh izvodih na naslov: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, revija Mentor, Štefanova 5, 1000 Ljubljana, s pripisom »Sosed tvojega brega 2011«.

Obseg: proza in dramski teksti – do 10 strani (lahko tudi odlomki daljših tekstov), poezija – do 15 pesmi. Prevodi v slovenščino so zaželeni, niso pa nujni.

Vsak prispevek mora biti označen s šifro, v posebni kuverti pa naj bodo naslednji podatki: ime in priimek avtorja, naslov, letnica rojstva, poklic, telefonska številka, naslov e-pošte. Vsi navedeni podatki bodo uporabljeni samo za namene, ki jih obsega ta razpis.

Poslana besedila bo pregledala posebna žirija, ki bo med vsemi poslanimi prispevki izbrala najboljše za državno srečanje (največ petnajst avtorjev).

Izbor literarnih besedil bo objavljen v reviji Paralele. Avtorji odstopijo svoja besedila za objavo brezplačno.

Državno srečanje Sosed tvojega brega 2010 bomo pripravili v Ljubljani 16. in 17. aprila 2011. Na programu bo literarna/prevajalska delavnica s priznanim književnikom in prevajalcem, literarno-glasbeni recital s predstavitvijo najboljših avtorjev, predstavitev novih knjig sodelujočih avtorjev in gostov …

Informacije o tem natečaju in tudi drugih dejavnostih revije Mentor in literarne dejavnosti Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti najdete tudi na novih spletnih straneh.

Dragica Breskvar, urednica revije Mentor

Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si) Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si)

Osvežitvene vožnje za velikane vožnje

Vsi, ki vozijo, so bolj ali manj prepričani, da to opravljajo odlično. Če smo čisto pošteni, bi vsakemu od nas koristil napotek, kako smo lahko še boljši. Osvežitvena vožnja je prava izbira, o ...

Študent (photo: pixabay) Študent (photo: pixabay)

Točkujejo se cenzus, uspeh in razdalja

Študenti višješolskega in visokošolskega študijskega programa lahko zaprosijo za bivanje v študentskem domu ali pri zasebnikih za prihajajoče študijsko leto. Kandidati prošnjo za sprejem oddajo ...