Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar
Miklavž v Frankfurtu 2010 (foto: Arhiv slovenske župnije v Frankfurtu)
Miklavž v Frankfurtu 2010

Miklavž v Frankfurtu

| 21.12.2010, 10:48 Matjaž Merljak

Zima je že pred decembrom pokazala svoje ostre zobe, kljub temu pa ni zaustavila Miklavža, da ne bi pravočasno prispel do Frankfurta do dvorane cerkve Herz Marien.

Zbrani otroci in odrasli smo Miklavžev večer začeli z nedeljsko mašo druge adventne nedelje. Po maši se je dvorana pod cerkvijo povsem napolnila tako s tistimi od nedeljske maše kakor z drugimi, ki so prišli k srečanju z Miklavžem. Miklavževa dobrota doseže vsakega, saj so vsi prejeli njegovo darilo. Učiteljica Natalija je s šolskimi otroki pripravila program z besedili o Miklavžu, adventu, božiču in novem letu. Nekaj je bilo recitacij, nekaj so učenci prebrali in zapeli, nekaj o teh temah pa so v kratkih prizorih tudi zaigrali. Starši so pripravili postrežbo za vse prisotne.

Miklavž v Frankfurtu 2010
Miklavža je pričakalo veliko ljudi © Arhiv slovenske župnije v Frankfurtu

Adventno-božičnega duha pa smo začutili tudi v Lichu ob dopoldanski maši. Ne samo, da je Miklavž pripravil nekaj daril in dobrot, ob koncu zajtrka smo zapeli tudi nekaj božičnih pesmi.

Miklavž v Frankfurtu 2010
Šolarji so pripravili poseben program © Arhiv slovenske župnije v Frankfurtu

Teden dni kasneje, 12. decembra, smo pripravili adventno popoldne v Mainzu. Po nedeljski maši smo se zbrali v prostoru poleg cerkve (to so prostori škofijskega glasbenega centra). Najprej je prišel med nas Miklavž, nas nagovoril in obdaril. Ljudje so sabo prinesli že pripravljene jedi s pecivom vred, župnik je poskrbel za pijačo, in tako smo si pripravili nedeljsko kosilo. V prijetnem pogovoru je to nedeljsko popoldne kaj hitro minilo in že v noči smo se odpravili vsak na svoj dom.

Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (photo: Rok Černelič) Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (photo: Rok Černelič)

Adventni izziv za zakonce

V društvu Družina in življenje (DIŽ) so pripravili adventni izziv Geneza23, ki zakoncem pomaga, da se duhovno pripravijo na božič. Poudarek spodbud, ki jih prejemajo zakonci preko elektronske ...