Slavi KoširSlavi Košir
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tanja DominkoTanja Dominko
Rudi Zdovc (foto: Matjaž Merljak)
Rudi Zdovc

Časi so danes drugačni

| 21.12.2010, 20:37 Matjaž Merljak

Rudi Zdovc že 42 let živi v Essnu. Vedno rad pride na srečanja v slovenski župniji. Smiselno se mu namreč zdi, da so Slovenci skupaj in da mednje pridejo tudi gostje iz Slovenije. Še vedno je delovno aktiven in povezan s slovenskimi in nemškimi podjetji na področjih strojništva, metalurgije in energetike. Kot pravi, bi še veliko lahko izboljšali, a ne na aktualni osnovi.

Slovensko gospodarstvo ni tako, kot si ga želi. Premalo naredi za svoje ljudi in da bi bili uspešni v tujini. Časi so danes drugačni, treba je analizirati in ugotoviti ali si sposoben za evropski oz. nemški trg. Sodeluje tudi z drugimi državami in vidi, da so tam bolj aktivni.

Prihodnost omenjenih panog je po njegovih besedah zelo dobra, treba je biti dejaven, da ostaneš na vrhu in v kontaktu. Če nisi vedno zraven, hitro izpadeš. V poslu je 30 let, mlade zanimajo njegove izkušnje, a opaža, da bi radi hitreje in lažje radi zaslužili denar.

Našemu sogovorniku se zdi zanimivo, da se generacije srečujejo. Lahko se zgodi, da jih čez nekaj let ne bo več. Pravi, da so zadeve drugačne, kot pri čezoceanski izseljencih.

Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Agata Freyer (photo: Jože Bartolj) Agata Freyer (photo: Jože Bartolj)

Naša gostja: Agata Freyer

V oddaji Naš gost smo gostili avtorico lutk, scenografko, kostumografko, akademsko slikarko Agata Freyer, letošnjo dobitnico Klemenčičeve nagrade za življenjsko delo na področju lutkarstva in ...