Marjan BuničMarjan Bunič
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Rudi Zdovc (foto: Matjaž Merljak)
Rudi Zdovc

Časi so danes drugačni

| 21.12.2010, 20:37 Matjaž Merljak

Rudi Zdovc že 42 let živi v Essnu. Vedno rad pride na srečanja v slovenski župniji. Smiselno se mu namreč zdi, da so Slovenci skupaj in da mednje pridejo tudi gostje iz Slovenije. Še vedno je delovno aktiven in povezan s slovenskimi in nemškimi podjetji na področjih strojništva, metalurgije in energetike. Kot pravi, bi še veliko lahko izboljšali, a ne na aktualni osnovi.

Slovensko gospodarstvo ni tako, kot si ga želi. Premalo naredi za svoje ljudi in da bi bili uspešni v tujini. Časi so danes drugačni, treba je analizirati in ugotoviti ali si sposoben za evropski oz. nemški trg. Sodeluje tudi z drugimi državami in vidi, da so tam bolj aktivni.

Prihodnost omenjenih panog je po njegovih besedah zelo dobra, treba je biti dejaven, da ostaneš na vrhu in v kontaktu. Če nisi vedno zraven, hitro izpadeš. V poslu je 30 let, mlade zanimajo njegove izkušnje, a opaža, da bi radi hitreje in lažje radi zaslužili denar.

Našemu sogovorniku se zdi zanimivo, da se generacije srečujejo. Lahko se zgodi, da jih čez nekaj let ne bo več. Pravi, da so zadeve drugačne, kot pri čezoceanski izseljencih.

Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...