Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar

Kdo bo novi izdajatelj revije?

| 12.12.2010, 20:24 Matjaž Merljak

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu je v petek, 10. decembra 2010, v Uradnem listu in na spletnem naslovu Urada objavil Javni razpis za izbor izdajatelja osrednje revije za Slovence zunaj Republike Slovenije.

Namen javnega razpisa je s pomočjo tiskanega medija-revije ohranjati narodno, jezikovno ter kulturno identiteto med slovenskimi rojaki, ki živijo v tujini in njihovimi potomci, njihovo medsebojno povezovanje in obveščanje o njihovih aktivnostih, ohranjati vezi s Slovenijo ter obveščati slovenske javnosti o delovanju Slovencev zunaj Republike Slovenije.

Razpisna dokumentacija je na voljo na spletnem naslovu Urada ali na sedežu USZS, Komenskega 11, 1000 Ljubljana, vsak delovnik med 9. in 15. uro.

Vsa dodatna pojasnila in vprašanja je mogoče dobiti na USZS, vsak delovnik med 9. in 15. uro na tel: 01 230 8000 ali na elektronski pošti urad.slovenci@gov.si.

Javni razpis je odprt do 3. januarja 2011 do 15. ure.

Spletna stran sedanje osrednje revije za Slovence zunaj Slovenije: Moje Slovenije.

Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (photo: Rok Černelič) Ekipa DIŽ, ki pripravlja izziv Geneza23: Rok in Bogomila Černelič, Meta Halas, Benjamin Siter (photo: Rok Černelič)

Adventni izziv za zakonce

V društvu Družina in življenje (DIŽ) so pripravili adventni izziv Geneza23, ki zakoncem pomaga, da se duhovno pripravijo na božič. Poudarek spodbud, ki jih prejemajo zakonci preko elektronske ...