Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup

Kdo bo novi izdajatelj revije?

| 12.12.2010, 20:24 Matjaž Merljak

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu je v petek, 10. decembra 2010, v Uradnem listu in na spletnem naslovu Urada objavil Javni razpis za izbor izdajatelja osrednje revije za Slovence zunaj Republike Slovenije.

Namen javnega razpisa je s pomočjo tiskanega medija-revije ohranjati narodno, jezikovno ter kulturno identiteto med slovenskimi rojaki, ki živijo v tujini in njihovimi potomci, njihovo medsebojno povezovanje in obveščanje o njihovih aktivnostih, ohranjati vezi s Slovenijo ter obveščati slovenske javnosti o delovanju Slovencev zunaj Republike Slovenije.

Razpisna dokumentacija je na voljo na spletnem naslovu Urada ali na sedežu USZS, Komenskega 11, 1000 Ljubljana, vsak delovnik med 9. in 15. uro.

Vsa dodatna pojasnila in vprašanja je mogoče dobiti na USZS, vsak delovnik med 9. in 15. uro na tel: 01 230 8000 ali na elektronski pošti urad.slovenci@gov.si.

Javni razpis je odprt do 3. januarja 2011 do 15. ure.

Spletna stran sedanje osrednje revije za Slovence zunaj Slovenije: Moje Slovenije.

Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic) Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic)

Milostna smrt in usmrtitev namesto podpore?

O vprašanju samomora z medicinsko pomočjo naj bi odločali na referendumu 9. junija. SDS in NSi sta sicer v ponedeljek vložili zahtevi za ustavno presojo odlokov o omenjenem referendumu, kar bi ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...