Nataša LičenNataša Ličen
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tone GorjupTone Gorjup
Izlet v Glew (foto: Svobodna Slovenija)
Izlet v Glew

Izlet slovenskih otrok

| 06.12.2010, 17:39 Matjaž Merljak

V soboto 6. novembra 2010 so se otroci slovenskih osnovnih šol iz okolice Buenos Airesa udeležili vsakoletnega izleta na pristavo slovenskih lazaristov v Glew. Že zgodaj zjutraj so prihajali veseli obrazi otrok v šolo. Nosili so velike nahrbtnike, a v njih ni bilo ne zvezkov, knjig, tudi ne svinčnikov ali peres, temveč žoge, vrvice, sladkarije in vse razne vrste reči za razvedrilo v naravi.

Dan so začeli s sv. mašo, ki jo je daroval g. Jože Bokalič. Balantičeva šola je vodila petje s svojimi lepimi glasovi. Zahvalili so se Bogu za sončen dan in Ga prosili za varstvo. Za tem so se skupaj slikali.

Razdelili so se po šolah in takoj po tem kosili. Otroci so hitro pojedli, saj so že nestrpno čakali na igranje. Udeležili so se nogometa, med dvema ognjema, delali različna ročna dela, tekali, skakali, najmlajši pa so se zabavali na peskovniku. Tudi učiteljice so se pridružile otrokom in igrale odbojko.

Na žalost se je dan hitro bližal koncu. Čakala jih je še naporna vožnja. Starši so že pogrešali svoje male. Treba je bilo nazaj. Odpeljali so se vsak s svojim avtobusom. Še zadnjikrat so pogledali na kraj, kjer so preživeli lep dan. Letovišče je ostalo za njimi, a ostalo je upanje, da se bodo naslednje leto vrnili!

Veliko nas je bilo  ...
Veliko nas je bilo ... © Svobodna Slovenija

Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...

Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL) Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL)

Pogrevalnice namesto domače kuhinje?

Darja Lovšin je ustanoviteljica Zavoda Diabetes, v sklopu katerega so leta 1995 začeli izdajati revijo Dita, ki jo ureja, je tudi avtorica več knjig. Diplomirala je iz mednarodnih odnosov, kar ji ...