Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović

Program papeževega obiska na Hrvaškem

Cerkev po svetu | 21.12.2010, 20:02 Marta Jerebič

Hrvaška škofovska konferenca in državni odbor za pripravo papeževega obiska na Hrvaškem sta včeraj objavila program obiska svetega očeta, ki se bo pri naši južni sosedi mudil 4. in 5. junija 2011. Apostolsko potovanje bo potekalo pod geslom »Skupaj v Kristusu«.

Papež Benedikt XVI. se bo srečal s hrvaškim predsednikom Ivom Josipovičem in premierko Jadranko Kosor. Nagovoril bo tudi predstavnike kulture, politike in civilne družbe ter podjetnike, diplomatski zbor in predstojnike redovnih skupnosti na Hrvaškem. Ob koncu prvega dneva se bo papež pri molitvenem bdenju srečal z mladimi na glavnem trgu v Zagrebu. Osrednji dogodek pastoralnega obiska bo sveta maša ob srečanju hrvaških katoliških družin, 5. junija. Sledil bo opoldanski nagovor pred molitvijo Raduj se, Kraljica Nebeška. Popoldne bo papež vodil še večernice s škofi, duhovniki, redovniki , redovnicami in bogoslovci. Ob koncu obiska bo molil na grobu blaženega kardinala Alojzija Stepinca.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...