Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Rok MihevcRok Mihevc
Kitajska zastava (foto: wiki)
Kitajska zastava

Bodo kitajski katoličani pod novim vodstvom še bolj preganjani?

Cerkev po svetu | 10.12.2010, 10:40 Marta Jerebič

Kitajsko domoljubno združenje – državni organ, ki nadzoruje katoličane na Kitajskem, je izvolilo novo vodstvo. Kot poroča agencija Asianews, bo omenjeno združenje vodil škof, ki je v občestvu s papežem, medtem ko je predsednik škofovske konference postal nezakonito posvečen škof.

Prav tako je druge vodstvene položaje znotraj teh organov zasedlo več nezakonito posvečenih škofov. Katoličani se zato bojijo, da se bodo v prihodnje še bolj stopnjevala škofovska posvečenja brez papeževe privolitve.

Kot smo poročali že pred dnevi, so se mnogi škofje in duhovniki skrili ali sporočili, da so preveč bolni za udeležbo na zasedanju kitajskega domoljubnega združenja, več deset škofov pa so na silo odpeljali v kitajsko prestolnico. Združenje je za katoličane nesprejemljivo, saj je njegov namen graditev neodvisne Cerkve, ki ni povezana s papežem. Skupščina bi morala potekati že pred štirimi leti, vendar so jo nenehno prestavljali, ker se škofje, zvesti Svetemu sedežu, niso hoteli udeležiti zasedanja.

Cerkev po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...