Marko ZupanMarko Zupan
Dragan Egelič, Slavko Obrč in Jure Sešek so nazdravili 800. oddaji (foto: ARO)
Dragan Egelič, Slavko Obrč in Jure Sešek so nazdravili 800. oddaji

800. Šport na Radiu Ognjišče

| 23.11.2010, 18:52 Matjaž Merljak

V teh dneh, ko praznujemo obletnico Radia Ognjišče, je do okrogle številke prišla tudi naša športna oddaja. Slavko Obrč in Dragan Egelič športno dogajanje za naše valove spremljata vse od začetka našega valovanja. Najprej sta oddaje le pripravljala, spremljala njihov potek v živo iz zakulisja, kmalu pa sta, s svojima značilnima glasovoma, postala tudi izvedbeno nepogrešljiv del torkovih srečanj.

Iz tedna v teden se oziramo na domača prizorišča, posvečamo ligaškim obračunom, odmevnim reprezentančnim uspehom, spremljamo prvenstva, pokale in kramljamo z akterji različnih športnih zgodb. Ponosni smo na zvesto sodelovanje s poznavalcem formule 1 in motociklizma Nikom Miheličem, ki v naših oddajah komentira dirke minulih koncev tedna.

Dobro se spomnimo sezon, ko smo, ob pomoči poslušalcev, izbirali Športnika tedna, prek vaših glasov pa izbrali tudi Športnika leta. In, ko smo ravno pri zvenečih naslovih, povejmo, da Slavko in Dragan sodelujeta pri izboru Športnika leta, po izboru športnih novinarjev Slovenije.

Brez tehnika ne gre - Andrej Novljan v režiji
Brez tehnika ne gre - Andrej Novljan v režiji © ARO

Vsako leto se odpravita na mnoge športne dogodke, ki jih spremljata za naš program. V zadnjem času smo oddaji Šport na radiu Ognjišče, javljanjem v program in informativne oddaje, dodali še Športni napovednik, ki ob petkih spregovori o pomembnih dogodkih prihajajočega športnega konca tedna. Šport je torej pomemben del našega radijskega dela in upamo, da je v veselje tudi vam, našim poslušalcem. Zato, tudi zvestim poslušalcem, vse najboljše ob okrogli številki, ki smo jo dosegli. Ostanite z nami, ki upamo na nove bleščeče uspehe slovenskih športnikov in moštev.

Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...