Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Benedikt XVI. katoliškim novinarjem: Bog naj bo vedno na vrhu lestvice vrednot

Papež in Sveti sedež | 07.10.2010, 14:57 Marta Jerebič

Papež Benedikt XVI. je dopoldne nagovoril 200 udeležencev svetovnega kongresa o katoliškem tisku. Povabil jih je, naj na vrh lestvice svojih vrednot vedno postavijo Boga ter z žarom in znanjem pričujejo za resnico. Spregovoril je tudi o nevarnosti tveganja, da bi resnično življenje zamenjali za virtualnega, k čemur nas včasih spodbujajo nove tehnologije.

„Vaša naloga, dragi delavci v katoliških medijih, je ta, da pomagate sodobnemu človeku obrniti se h Kristusu, edinemu Odrešeniku in v svetu ohranjati prižgano baklo upanja, da bi dostojno živeli danes in dobro gradili prihodnost. Zato vas vabim, da vedno znova obnavljate vaš oseben izbor Kristusa in črpate iz tistih duhovnih virov, ki jih miselnost sveta podcenjuje, čeprav so dragoceni, še več, nepogrešljivi,“ je dejal sveti oče in novinarje povabil, naj ostanejo zvesti svojemu poklicu.

Kristjani danes po papeževih besedah ne smemo podcenjevati krize vere, ki se pojavlja v družbi, ali pa preprosto zaupati, da bo dediščina vrednot, ki so nam jo posredovali skozi stoletja, še naprej navdihovala prihodnost človeške družine. Ideja živeti kot da Bog ne obstaja, se je pokazala za škodljivo. Svet namreč bolj potrebuje tega, da bi živel kot da Bog obstaja, sicer proizvaja le nehumano človečnost, je še poudaril sveti oče.

Papež in Sveti sedež
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...