Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Benedikt XVI. jutri v Palermu

Papež in Sveti sedež | 02.10.2010, 07:00 Marta Jerebič

Papež Benedikt XVI. bo jutri obiskal italijansko mesto Palermo. Najprej bo daroval sveto mašo in zatem nagovoril vernike pri opoldanski molitvi. Popoldne se bo najprej srečal s tamkajšnjimi duhovniki, redovnicami in redovniki ter bogoslovci, nato pa bo na glavnem mestnem trgu nagovoril še mlade.

Papežev obisk Palerma vsekakor predstavlja izjemno priložnost za celotno Sicilijo, je poudaril direktor enega tamkajšnjih časopisov duhovnik Giuseppe Rabita. Po njegovih besedah prebivalci otoka od papeža pričakujejo spodbude za nov zagon v krščanskem življenju. Verniki namreč potrebujejo nove in skupne smernice, po katerih bodo tamkajšnji škofje delovali v prihodnje. Vsekakor je po besedah duhovnika Rabite mogoče pričakovati, da bo sveti oče Sicilijance spodbudil k novim družbenim in cerkvenim načrtom ter večji povezanosti za novo pomlad Duha.

Direktor časopisa Condividere duhovnik Francesco Fiorino pa je prepričan, da bo Sveti oče nagovoril tako srca kot razum Siciljancev. Kljub temu, da se bo papež Benedikt XVI. najprej obrnil na otoške katoličane, bo po mnenju Fiorina, našel prave besede tudi za vse ostale, ki pričakujejo nekaj novega in pozitivnega od sedanjega Petrovega naslednika.

Papež in Sveti sedež
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...