Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Oddaja Doživetja narave v živo (foto: Izidor Šček)
Oddaja Doživetja narave v živo

Prvi utrinki z Vogla

| 20.08.2010, 19:50 Nataša Ličen

Začelo se je! 32. srečanje prijateljev in poslušalcev Radia Ognjišče na Voglu. Prva obiskovalka našega srečanja je prišla že danes opoldne. Potem pa so si v urah petkovega popoldneva vse bolj zgoščeno sledile še druge skupine planinskih in radijskih prijateljev.

Do 19. ure se nas je zbralo že okoli 90. Prišla sta tudi upokojeni ljubljanski nadškof msgr. Alojz Uran in frančiškan p.Robert Bahčič iz Rima, ki je nekaj svojih počitniški dni namenil druženju z nami. Vogel nas je pričakal v zmerno oblačnem vremenu. Iz primorskega konca so prihajale nove in nove oblačne gmote, vendar jih zračni tokovi bohinjske doline in tukajšnjih gorskih grebenov niso spustili naprej. Vmes so se vstrajno kazali sončni žarki in napovedovali lepo poletno vreme za prihajajoči konec tedna. Večina ga bo izrabila za enega ali več planinskih izletov na bližnje vrhove.

Pogled na hotel
Pogled na hotel © Blaž Lesnik

Izbira je res velika. Če oklevate in še tehtate odločitev, naj vas nič ne zaustavi. Povabljeni, pridite k nam in ko boste tu, obljubljamo pestro dogajanje.

Prvi obiskovalci
Prvi obiskovalci © Blaž Lesnik

Ozirali se bomo v nebo, gostili znameniti slovenski alpinistični zakonski par, ki prav letos praznuje 20.letnico osvojitve najvišje gore sveta. Priče bomo tudi trikom spretnih rok p.Roberta. Vse to bo moč doživeti jutri. Vas je premamilo?

Nataša tuhta
Nataša tuhta © Blaž Lesnik

Trenutno, ko pišem prve utrinke iz Vogla, je večina naših planinskih gostov in prijateljev Radia Ognjišče po kočah, kjer okuša dobrote tukajšnje gostinske ponudbe. Od golaža, žgancev, štrukljev in še in še. Po planini pritajeno odmeva domača glasba in razkriva prešerno razpoloženje, ki se bo šele dobro razplamtelo v urah, ko se znoči. Takrat se bomo zazrli v nebo in odkrivali lepote zvezdnega prostranstva. Ker je z nami g. nadškof, gotovo tudi zapeli več narodnih pesmi. Nocoj se torej šele ogrevamo. Najlepše nas šele čaka. upamo, da skupaj z vami.

Nataša in Andrej pri delu
Nataša in Andrej pri delu © Blaž Lesnik

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.