Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec

Danes se začenja srečanje na Voglu

| 20.08.2010, 07:03 Blaž Lesnik

Nocoj se začenja letošnje srečanje prijateljev in poslušalcev Radia Ognjišče na Voglu. Ker se je v zadnjem hipu nekaj ležišč sprostilo, se nam še lahko pridružite za vse tri dni.

32. srečanje prijateljev in poslušalcev našega radia bo v objemu Spodnjih Bohinjskih gora - srečali se bomo na višini 1535 metrov. Zaznamoval ga bo bogat program, predvsem pa srečanja med seboj in z Bogom. Vse tri dni bo v naši sredi nadškof Alojz Uran. Nocoj bo sveto mašo ob svečkah daroval ob 21h. Z nami bodo tudi drugi zanimivi gosti: prof. Boris Kham (astronom) bo poskrbel za vse potrebno, da bo nocojšnje opazovanje nočnega neba tudi za tiste, ki še niste pogledali skozi teleskop, zanimivo. Danes popoldne ob 17.02h se bo začela oddaja Doživetja narave v živo iz Vogla. Zadnja današnja vožnja gondole (nihalke) na Vogel bo ob 18. uri.

Pokličite in si rezerviratje ležišče: 051 / 644 - 316!

Vogel - pogled na smučišča v poletni preobleki
Vogel_ pogled na smučišča v poletni preobleki © ARO

Jutri (sobota) se nam bosta zvečer pridružila alpinista, ki sta kot prvi zakonski par stopila na Everest, Marija in Andrej Štremfelj. Ker od tega dogodka letos mineva 20 let, bosta spregovorila o svojih spominih in seveda pokazala tudi fotografije, ki so takrat nastale. Z nami bo tudi frančiškan p. Robert Bahčič.

V nedeljo dopoldne ob 10h pa k sveti maši vabimo vse ostale, ki se nam prej no morete pridružiti.

Kako bo z vremenom?

 

Vremenska napoved za soboto in nedeljo je dobra. Jutri bo pretežno jasno, pihal bo šibak do zmeren severovzhodnik. Temperatura na 1500 m bo 17, na 2500 m okoli 12 stopinj C. Tudi v nedeljo in ponedeljek bo sončno in toplo.

Še nekaj prostih ležišč

Vikend paket na Voglu, ki vsebuje 2 po penziona in prevoz z žičnico, stane samo 60 €, za otroke od 2. do 6. leta priznajo 50%. za otroke do 12. leta pa 30% popust.

PROGRAM

petek, 20.8.

- 19h - 21h  večerja
- 21h sveta maša nadškofa Alojza Urana
- 22h ogled filma 8. počitnice Radia Ognjišče (v okrepčevalnici Viharnik)
- 22.45h opazovanje nočnega neba pod vodstvom prof. Borisa Khama

sobota, 21.8.

- 7h - 10h zajtrk
- dopoldne opazovanje sonca
- ob 17h sveta maša nadškofa Alojza Urana
- 18h - 20h večerja
- 20h planinski večer v okrepčevalnici Viharnik (zakonca alpinista Marija in Andrej Štremfelj, frančiškan p. Robert Bahčič in planinska pesem)

nedelja, 22.8.

- 7h - 10h zajtrk
- 10h sveta maša nadškofa Alojza Urana

Vogel - prenos bo!
Vogel - prenos bo mogoč © ARO

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.