Blaž LesnikBlaž Lesnik
Andrej NovljanAndrej Novljan
Rok MihevcRok Mihevc

Moskovski patriarh soglaša s papežem glede moralnih vprašanj

| 21.07.2010, 13:48 Marta Jerebič

Moskovski pravoslavni patriarh Kirill je v pogovoru za rusko agencijo Interfax poudaril, da z Benediktom XVI. soglaša glede številnih moralnih vprašanj. Po njegovih besedah nam drža sedanjega papeža daje razloge za optimizem.

Liberalni teologi in zahodni mediji pogosto kritizirajo Benedikta XVI., vendar pa njegova usmeritev na področju javnega in moralnega reda sovpada z usmeritvijo Ruske pravoslavne Cerkve. S tem se po besedah patriarha Kirilla ponuja priložnost, da skupaj s katoliško Cerkvijo branijo krščanske vrednote, zlasti v mednarodnih ustanovah. Glede zadnjih dogodkov v protestantskih skupnostih – škofovskem posvečenju žensk in homoseksualnih moških – pa je dejal, da gre za zelo nevaren pojav, ki v Cerkvi vodi v opravičevanje veri nasprotnih drž.

Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS) Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS)

Katastrski dohodek leti v nebo?

V zadnjih dneh smo v naše uredništvo prejeli nekaj klicev razburjenih lastnikov zemljišč, ki trdijo, da so v aplikaciji za Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin, za ...