Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Petra StoparPetra Stopar

Moskovski patriarh soglaša s papežem glede moralnih vprašanj

| 21.07.2010, 13:48 Marta Jerebič

Moskovski pravoslavni patriarh Kirill je v pogovoru za rusko agencijo Interfax poudaril, da z Benediktom XVI. soglaša glede številnih moralnih vprašanj. Po njegovih besedah nam drža sedanjega papeža daje razloge za optimizem.

Liberalni teologi in zahodni mediji pogosto kritizirajo Benedikta XVI., vendar pa njegova usmeritev na področju javnega in moralnega reda sovpada z usmeritvijo Ruske pravoslavne Cerkve. S tem se po besedah patriarha Kirilla ponuja priložnost, da skupaj s katoliško Cerkvijo branijo krščanske vrednote, zlasti v mednarodnih ustanovah. Glede zadnjih dogodkov v protestantskih skupnostih – škofovskem posvečenju žensk in homoseksualnih moških – pa je dejal, da gre za zelo nevaren pojav, ki v Cerkvi vodi v opravičevanje veri nasprotnih drž.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.