Nataša LičenNataša Ličen
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Tanja DominkoTanja Dominko

Zahvala nadškofa Stresa Benediktu XVI. in kardinalu Bertoneju

Cerkev na Slovenskem | 22.06.2010, 13:05 Marta Jerebič

Predsednik Slovenske škofovske konference, ljubljanski nadškof metropolit Anton Stres, je papežu Benediktu XVI. in njegovem državnem tajniku kardinalu Tarcisiu Bertoneju poslal zahvalni pismi za njuni vlogi pri Slovenskem evharističnem kongresu in beatifikaciji Alojzija Grozdeta.

Kot sporoča tiskovni urad slovenske škofovske konference, se je nadškof Stres v pismu papežu Benediktu XVI. zahvalil za apostolski blagoslov, ki ga je podelil ob sklepu evharističnega kongresa in za besede, ki jih je tisti dan namenil prvemu slovenskemu mučencu blaženemu Alojziju Grozdetu ob sklepu molitve Angel Gospodov na trgu sv. Petra. Naj spomnimo, da je sveti oče poudaril, kako je blaženi Grozde »na poseben način častil evharistijo, ki je napajala njegovo neomajno vero, njegovo sposobnost žrtvovanja za odrešenje duš, njegovo poslanstvo v Katoliški akciji, da bi druge mlade vodil h Kristusu«.

Državnemu tajniku kardinalu Tarcisiu Bertoneju pa se je nadškof Stres zahvalil za to, da je lahko ob tej priložnosti »od blizu začutil bogastvo daru vere, ki je slovensko ljudstvo varoval skozi preizkušnje in stiske v zgodovini, pa tudi napetosti, ki zavirajo odnose z državo«. Ob tem je izrazil prepričanje, da bo to neposredno poznavanje prispevalo k »pozitivnemu spletu dogodkov in odločitev za prihodnost odnosov med Svetim sedežem in Republiko Slovenijo«. Prav tako se mu je zahvalil za njegove besede, ki jih je izrekel na srečanju s slovenskimi škofi, »za pozornost do duhovnikov in vernikov ter za njegovo pričevanje zvestobe in edinosti s Petrovim naslednikom«.

Cerkev na Slovenskem, Papež in Sveti sedež
Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki) Cerkev bl. Antona Martina Slomška (photo: Facebook Župnija Košaki)

25 let Župnije Maribor Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Ob svojem drugem pastoralnem obisku v Sloveniji je sedaj že sv. papež Janez Pavel II., 19. ...