Blaž LesnikBlaž Lesnik
Andrej NovljanAndrej Novljan
Rok MihevcRok Mihevc

Zahvala nadškofa Stresa Benediktu XVI. in kardinalu Bertoneju

Cerkev na Slovenskem | 22.06.2010, 13:05 Marta Jerebič

Predsednik Slovenske škofovske konference, ljubljanski nadškof metropolit Anton Stres, je papežu Benediktu XVI. in njegovem državnem tajniku kardinalu Tarcisiu Bertoneju poslal zahvalni pismi za njuni vlogi pri Slovenskem evharističnem kongresu in beatifikaciji Alojzija Grozdeta.

Kot sporoča tiskovni urad slovenske škofovske konference, se je nadškof Stres v pismu papežu Benediktu XVI. zahvalil za apostolski blagoslov, ki ga je podelil ob sklepu evharističnega kongresa in za besede, ki jih je tisti dan namenil prvemu slovenskemu mučencu blaženemu Alojziju Grozdetu ob sklepu molitve Angel Gospodov na trgu sv. Petra. Naj spomnimo, da je sveti oče poudaril, kako je blaženi Grozde »na poseben način častil evharistijo, ki je napajala njegovo neomajno vero, njegovo sposobnost žrtvovanja za odrešenje duš, njegovo poslanstvo v Katoliški akciji, da bi druge mlade vodil h Kristusu«.

Državnemu tajniku kardinalu Tarcisiu Bertoneju pa se je nadškof Stres zahvalil za to, da je lahko ob tej priložnosti »od blizu začutil bogastvo daru vere, ki je slovensko ljudstvo varoval skozi preizkušnje in stiske v zgodovini, pa tudi napetosti, ki zavirajo odnose z državo«. Ob tem je izrazil prepričanje, da bo to neposredno poznavanje prispevalo k »pozitivnemu spletu dogodkov in odločitev za prihodnost odnosov med Svetim sedežem in Republiko Slovenijo«. Prav tako se mu je zahvalil za njegove besede, ki jih je izrekel na srečanju s slovenskimi škofi, »za pozornost do duhovnikov in vernikov ter za njegovo pričevanje zvestobe in edinosti s Petrovim naslednikom«.

Cerkev na Slovenskem, Papež in Sveti sedež
Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS) Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS)

Katastrski dohodek leti v nebo?

V zadnjih dneh smo v naše uredništvo prejeli nekaj klicev razburjenih lastnikov zemljišč, ki trdijo, da so v aplikaciji za Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin, za ...