Slavi KoširSlavi Košir
Aleš KarbaAleš Karba
Petra StoparPetra Stopar

Benedikt XVI.: obisk na Cipru zgodovinski dogodek

Papež in Sveti sedež | 09.06.2010, 14:12 Marta Jerebič

Papež Benedikt XVI. je pri današnji splošni avdienci svoje apostolsko potovanje na Cipru označil za zgodovinski dogodek. Na trgu sv. Petra je njegovim spominom na obisk prisluhnilo 20 tisoč ljudi.

Papež je ponovil, da je bil glavni cilj njegovega potovanja na Ciper utrditev vere majhne, vendar žive katoliške skupnosti na otoku. Osrednji dogodek pa je bila objava delovnega dokumenta sinode za Bližnji vzhod. Benedikt XVI. je tamkajšnje katoličane znova povabil, naj se ne pustijo prestrašiti težavam ali zapadejo skušnjavi, da bi se zaradi tega odselili, saj morajo biti s svojo prisotnostjo v teh deželah znamenje upanja. „Katoličanom ter predvsem duhovnikom in redovnikom sem zagotovil solidarnost Cerkve, pa tudi molitev, naj jim Gospod pomaga, da bodo predstavljali živo in miroljubno navzočnost,“ je dejal papež in izrazil željo, da bi Ciprčani in drugi narodi Bližnjega vzhoda skupaj s svojimi vladami in predstavniki različnih ver skupaj gradili prihodnost miru.

Papež in Sveti sedež
Luščena prosena kaša (photo: Naša super hrana) Luščena prosena kaša (photo: Naša super hrana)

Kako pravilno skuhati proseno kašo?

»Najbolj važno je znati pravilno skuhati samo kašo, recepti za jedi iz nje se potem kar sami zvrstijo,« je v Svetovalnici spomnila naša gostja Mirjam Kopše. In dodala: »Tudi sama dolgo nisem ...