Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Škof Edvarda Pevec (foto: Tone Ovsenik)
Škof Edvarda Pevec

Jubilej škofa Pevca

| 06.05.2010, 08:08 Matjaž Merljak

Rojaki v Clevelandu so se minulo nedeljo v velikem številu veselili z rojakom, škofom Edvardom Pevcem, ki je obhajal mašniški jubilej.

Nedelja, 2. maja, je bila zelo slovesna v cerkvi svetega Vida, v Clevelandu, kjer je škof Edvard Pevec ob polni cerkvi obhajal svoj visoki jubilej, 60 let mašništva. Nekaj dni pred tem je pa praznoval svoj 85. rojstni dan. Pred oltarjem se je zbralo več njegovih prijateljev v službi božji, kakor tudi njegovi sorodniki in verniki od blizu in daleč. Pred mašo so ga nagovorili predstavniki z slovenskim šopkom v imenu slovenske skupnosti, vseh navzočih ter vseh vernikov. V svoji pridigi med mašo je škof bil videti zelo ganjen ob odzivu ljudi in se vsem lepo zahvalil za izkazano čast. Zahvalil se je našemu Gospodu za visoko starost in da še vedno lahko služi svojim namenom evangelizacije, ko si je pred leti izbral svoje geslo, Prihajam, da delam tvojo voljo. Potem je na kratko opisal svojo pot v službi božji skozi leta. Petje med maso je bilo spet izvrstno, saj se nas pevovodja, Janez Sršen vedno potrudi, da petje lepo in ubrano zveni. Po slovesni maši se je vse preselilo v dvorano, da smo imeli priliko škofa osebno pozdraviti in mu čestitati.

 

Jubilej škofa Edvarda Pevca v Clevelandu
Polna cerkev rojakov, na koru pevci pod vodstvom Janeza Sršena © Tone Ovsenik

.

Jubilej škofa Edvarda Pevca v Clevelandu
Ob škofu Edvardu Pevcu so se zbrali prijatelji iz duhovniških vrst © Tone Ovsenik

.

Jubilej škofa Edvarda Pevca v Clevelandu
Slovesnost je potekala v cerkvi Svetega Vida v Clevelandu © Tone Ovsenik

Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...