Maja MorelaMaja Morela
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović

Benedikt XVI.: Fatimsko sporočilo sega onkraj grozot zgodovine

| 19.05.2010, 13:20 Marta Jerebič

Papež Benedikt XVI. je pri današnji splošni avdienci obudil spomine in glavno sporočilo svojega apostolskega potovanja na Portugalsko. Na trgu sv. Petra mu je prisluhnilo 13 tisoč ljudi.

„Vernike sem pozval, naj postanejo oznanjevalci smrti in vstajenja Kristusa, ki je srce krščanstva, jedro in opora naše vere in razlog našega veselja,“ je papež dejal pri splošni avdienci, pri kateri je pojasnjeval svoje sporočilo, ki ga je želel posredovati na svojem apostolskem potovanju na Portugalsko. Benedikt XVI. je posebno pozornost namenil fatimskemu sporočilu tolažbe in upanja: „To sporočilo se osredotoča na molitev, pokoro in spreobrnjenje, in sega onkraj groženj, nevarnosti in grozot zgodovine. Človeka vabi, naj zaupa v Božje delovanje, goji veliko Upanje in izkusi Gospodovo milost, da se zaljubi Vanj, ki je vir ljubezni in miru,“ je še dejal papež in dodal, da je čutil duhovno podporo svojega predhodnika Janeza Pavla II., ki je Fatimo obiskal trikrat.

Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...