Slavi Košir
Jakob Čuk
Helena Križnik

Velika noč v jubilejnem letu

05.04.2010, 18:19 Matjaž Merljak

V prazničnih dneh je bilo zelo živahno v Merrylandsu v Sydneyju. V petek na državni praznik so bili ob treh popoldne obredi, v soboto pa je bil blagoslov velikonočni jedil in vigilija. Rojaki pa so velikonočne skrivnosti doživeli tudi v Figtreeju in Canberri. Obiskala bosta še rojake v New Castlu in Queenslandu.

Kot je poudaril p. Darko Žnidaršič je Jezus Kristus po vstajenju tisti, ki pomaga, da ga spoznajo. Po svoji velikodušnosti, kakor ga opazimo skozi nedeljski evangelij, božjo besedo in zlasti še zdaj, ko smo spoznavali usmiljenega očeta, bomo spoznavali Jezusa, ki je izkazoval dobrote najbolj potrebno. Vsako nedeljo nas vabi na velikonočno gostijo, da nedeljska in praznična maša postaneta življenje našega življenje, življenje z Jezusom, življenje v občestvu, rast nas samih in v življenju iz njegove polnosti, ki jo kot velikonočni kristjani prejemamo v evharistiji.

Želja v duhovnem letu je, da bi se duhovno obogatili, da bi padle morebitne pregrade med ljudmi. Oktobra bodo izvedli slovenski koncert. Medse želijo povabiti tudi novega škofa Fisherja, ki je bil tudi koordinator svetovnega dneva mladih 2009.

Tudi rojaki v Avstraliji se pripravljajo na Slovenski evharistični kongres in od lanskega postnega časa ob četrtkovih in petkovih srečanjih in svetih mašah zbirajo duhovni šopek.

Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec) Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec)

Življenje nerojenih otrok šteje!

Množica pet tisoč ljudi se je danes dopoldne zbrala na že tretjem slovenskem Pohodu za življenje. Tokrat so si za geslo izbrali: Enakopravnost se začne pred rojstvom.

Martin Golob z Romkinjo (photo: osebni arhiv) Martin Golob z Romkinjo (photo: osebni arhiv)

Martin Golob in njegovi prijatelji Romi

"V življenju mora biti vedno nekaj novega, če ne duhovna rast, pa kakšna nova župnija." Tako se je uvodoma v oddaji Za življenje pošalil duhovnik Martin Golob, ki je pred kratkim v soupravo dobil ...

Družina (photo: pexels) Družina (photo: pexels)

"Mama je aspirin, ata pa apaurin"

Po dveh mesecih smo v oddaji Za življenje gostili specialnega pedagoga Marka Juhanta, ki pravi, da je čas, ki prihaja, zanj najlepši v letu. Ne samo zaradi pestrosti barv, tudi zato, ker stvari, ...