Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Tone GorjupTone Gorjup
msgr. Franc Bole (foto: ARO)
msgr. Franc Bole

VIDEO: Jubilej Revije Ognjišče na Radiu Ognjišče

| 19.04.2010, 13:55 Matjaž Merljak

V ponedeljkovem radijskem programu obeležujemo 45-letnico Revije Ognjišče. Prva številka je izšla 18. aprila leta 1965 kot Farno Ognjišče. Ob jubileju smo z mikrofonom in kamero obiskali uredništvo v Kopru in se z ustvarjalci mesečnika pogovarjali o slavljencu.

Urednik in ustanovitelj Ognjišča, mons. Franc Bole, je dejal: "Upajmo, da bo obletnica prispevala, da bo Ognjišče še raslo. Takrat si nismo predstavljali, da bomo to snemali in imeli na radiu ves dan program in da bomo na internetu lahko videli, kaj iz tega programa," je poudaril. Kot dodaja se je "iz majhnega gorčičnega zrna je razvilo mogočno drevo."

V prazničnem programu smo se pogovarjali z ustvarjalci mesečnika in spoznali, da je Ognjišče še veliko več. To je založba, ki izdaja knjige, CD in DVD plošče, program za mlade in otroke ter različno duhovno bogato branje. Spoznali smo, kako izdelki tehnično nastajajo.

Urednik mag. Božo Rustja
Urednik mag. Božo Rustja © ARO

Z odgovornim urednikom Revije Ognjišče, Božom Rustjo, pa smo govorili tudi o tradicionalnem romanju bolnikov in invalidov na Brezje, ki je v organizaciji mesečnika Ognjišče postalo narodni dan bolnikov na Slovenskem. Letos pa, ob jubileju, pripravljajo romanje v Makedonijo, h koreninam Matere Terezije (ki se je rodila pred sto leti) in k potem škofa Janeza Frančiška Gnidovca (za katerega je papež nedavno priznal herojske kreposti).

Urednik Miha Turk
Urednik Miha Turk © ARO

Ob jubileju so na Ognjišču samo danes pripravili posebno ponudbo:
dve knjigi o Materi Tereziji s 45-odstotnim popustom. Molitve in pesmi blažene Matere Terezije in njena obsežna barvna monografija samo danes za 11,55 evrov.

Naročite ju na telefonu 05-611-72-20, obiščite spletno knjigarno Ognjišča ali ju kupite v prodajalnah Ognjišča v Kopru, Ljubljani ali Kranju.

Tehnični urednik Marko Čuk
Tehnični urednik Marko Čuk © ARO

Tehnični urednik Benjamin Pezdir
Tehnični urednik Benjamin Pezdir © ARO

Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba?

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...