Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Petra StoparPetra Stopar
msgr. Franc Bole (foto: ARO)
msgr. Franc Bole

VIDEO: Jubilej Revije Ognjišče na Radiu Ognjišče

| 19.04.2010, 13:55 Matjaž Merljak

V ponedeljkovem radijskem programu obeležujemo 45-letnico Revije Ognjišče. Prva številka je izšla 18. aprila leta 1965 kot Farno Ognjišče. Ob jubileju smo z mikrofonom in kamero obiskali uredništvo v Kopru in se z ustvarjalci mesečnika pogovarjali o slavljencu.

Urednik in ustanovitelj Ognjišča, mons. Franc Bole, je dejal: "Upajmo, da bo obletnica prispevala, da bo Ognjišče še raslo. Takrat si nismo predstavljali, da bomo to snemali in imeli na radiu ves dan program in da bomo na internetu lahko videli, kaj iz tega programa," je poudaril. Kot dodaja se je "iz majhnega gorčičnega zrna je razvilo mogočno drevo."

V prazničnem programu smo se pogovarjali z ustvarjalci mesečnika in spoznali, da je Ognjišče še veliko več. To je založba, ki izdaja knjige, CD in DVD plošče, program za mlade in otroke ter različno duhovno bogato branje. Spoznali smo, kako izdelki tehnično nastajajo.

Urednik mag. Božo Rustja
Urednik mag. Božo Rustja © ARO

Z odgovornim urednikom Revije Ognjišče, Božom Rustjo, pa smo govorili tudi o tradicionalnem romanju bolnikov in invalidov na Brezje, ki je v organizaciji mesečnika Ognjišče postalo narodni dan bolnikov na Slovenskem. Letos pa, ob jubileju, pripravljajo romanje v Makedonijo, h koreninam Matere Terezije (ki se je rodila pred sto leti) in k potem škofa Janeza Frančiška Gnidovca (za katerega je papež nedavno priznal herojske kreposti).

Urednik Miha Turk
Urednik Miha Turk © ARO

Ob jubileju so na Ognjišču samo danes pripravili posebno ponudbo:
dve knjigi o Materi Tereziji s 45-odstotnim popustom. Molitve in pesmi blažene Matere Terezije in njena obsežna barvna monografija samo danes za 11,55 evrov.

Naročite ju na telefonu 05-611-72-20, obiščite spletno knjigarno Ognjišča ali ju kupite v prodajalnah Ognjišča v Kopru, Ljubljani ali Kranju.

Tehnični urednik Marko Čuk
Tehnični urednik Marko Čuk © ARO

Tehnični urednik Benjamin Pezdir
Tehnični urednik Benjamin Pezdir © ARO

Sodelujoči pri postavitvi vitraja (photo: AFE) Sodelujoči pri postavitvi vitraja (photo: AFE)

Vesela novica iz Svete dežele #foto

Barvno okno s podobo Marije Pomagaj, ki ga je za baziliko Marijinega oznanjenja v Nazaretu izdelal Lojze Čemažar, je zdaj varno nameščeno.

Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS) Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS)

Katastrski dohodek leti v nebo?

V zadnjih dneh smo v naše uredništvo prejeli nekaj klicev razburjenih lastnikov zemljišč, ki trdijo, da so v aplikaciji za Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin, za ...

Luščena prosena kaša (photo: Naša super hrana) Luščena prosena kaša (photo: Naša super hrana)

Kako pravilno skuhati proseno kašo?

»Najbolj važno je znati pravilno skuhati samo kašo, recepti za jedi iz nje se potem kar sami zvrstijo,« je v Svetovalnici spomnila naša gostja Mirjam Kopše. In dodala: »Tudi sama dolgo nisem ...