Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Petra StoparPetra Stopar

Papež: Kristusovo vstajenje je nepredstavljivo

Papež in Sveti sedež | 07.04.2010, 14:47 Petra Stopar

Papež Benedikt XVI. je današnjo splošno avdienco posvetil velikonočni osmini, ki jo zaznamuje veselje Jezusovega vstajenja. Pri tem je poudaril, da je vsak od nas poklican pričevati za novo življenje, ki nam ga prinaša vstali Gospod.

Vstajenje je največje dejanje vsemogočnega Boga v zgodovini, je dejal sveti oče, dejanje, ki je skrivnostno in nepredstavljivo, hkrati pa tudi resnično, saj so ga potrdile številne priče, ki so postale glasnice vesele novice vsemu svetu. Vsaki generaciji je treba evangelij križanega in vstalega Kristusa na novo oznanjati je dejal papež. Vsak od nas pa je kot Jezusov učenec poklican pričevati o resničnosti in môči novega življenja, ki nam ga je podaril vstali Gospod, v katerega verujemo. Sv. Marko nam ob koncu svojega evangelija pravi, da je Gospod potrjeval svoje sporočilo z znamenji, ki so spremljala apostole. “Tudi danes Vstali Kristus želi delovati preko nas, je dejal papež, da bi lahko naše besede odsevale njegove besede in bi se moč njegove ljubezni razodevala v naših dejanjih”. Ob koncu je sveti oče še zaželel, da bi v tem velikonočnem času naše osebno srečanje z Gospodom poglobilo našo vero, upanje in ljubezen ter nas navdihnilo, da bomo z besedami in življenjem vzkliknili veselo novico, da je Kristus res vstal.

Papež in Sveti sedež
Sodelujoči pri postavitvi vitraja (photo: AFE) Sodelujoči pri postavitvi vitraja (photo: AFE)

Vesela novica iz Svete dežele #foto

Barvno okno s podobo Marije Pomagaj, ki ga je za baziliko Marijinega oznanjenja v Nazaretu izdelal Lojze Čemažar, je zdaj varno nameščeno.

Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS) Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin (photo: GURS)

Katastrski dohodek leti v nebo?

V zadnjih dneh smo v naše uredništvo prejeli nekaj klicev razburjenih lastnikov zemljišč, ki trdijo, da so v aplikaciji za Javni vpogled v opisne in grafične podatke katastra nepremičnin, za ...

Luščena prosena kaša (photo: Naša super hrana) Luščena prosena kaša (photo: Naša super hrana)

Kako pravilno skuhati proseno kašo?

»Najbolj važno je znati pravilno skuhati samo kašo, recepti za jedi iz nje se potem kar sami zvrstijo,« je v Svetovalnici spomnila naša gostja Mirjam Kopše. In dodala: »Tudi sama dolgo nisem ...