Jure SešekJure Sešek
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Tanja DominkoTanja Dominko

Sveti oče: Prostovoljno delo temelj razvoja družbe

Papež in Sveti sedež | 08.03.2010, 12:08

Papež Benedikt XVI. se je v soboto srečal s 7000 prostovoljci italijanske civilne zaščite. Spregovoril jim je o njihovem poslanstvu in nenadomestljivi družbeni vlogi, saj njihovo delo pomeni služenje dostojanstvu človeka, ustvarjenega po Božji podobi, družbeni napredek pa da je odvisen ravno od tistih oseb, ki delajo več kot so dolžne storiti, je dejal sveti oče.

Poleg tega, da varujete ozemlje, ste vedno predvsem žive ikone dobrega Samarijana, ki bližnjemu nudi pozornost, opozarja na človekovo dostojanstvo in obuja upanje, je dejal papež zbranim italijanskim prostovoljcem. Srce osebe, ki se ne omeji le na izpolnjevanje svojih dolžnosti v lastni družini ali poklicu, ampak si prizadeva tudi za druge, se razširi. Kdor zastonj ljubi in služi bližnjemu, živi in deluje v skladu z evangelijem in je del poslanstva Cerkve, ki na človeka gleda celostno in želi, da bi človek čutil Božjo ljubezen, je še dejal papež.

Papež in Sveti sedež
Udeleženci okrogle mize tedna za življenje - z mikrofonom Tomaž Merše (photo: Marjana Debevec) Udeleženci okrogle mize tedna za življenje - z mikrofonom Tomaž Merše (photo: Marjana Debevec)

Bo pesem "Mama je ena sama" kmalu prepovedana?

Zaključujemo teden za življenje, katerega eden od osrednjih dogodkov je bila sredina okrogla miza na temo: moški in ženska je izvorni načrt. V pogovoru so sodelovali trije zakonski pari, ki so ...

Če imamo močne sadike z golimi koreninami, jih sadimo jeseni, sicer pa rajši spomladi (photo: Stan Slade / Unsplash) Če imamo močne sadike z golimi koreninami, jih sadimo jeseni, sicer pa rajši spomladi (photo: Stan Slade / Unsplash)

Jesenska nega jagodičevja za obilno letino

Čeprav ob besedi jagodičevje največkrat pomislimo na jagode, maline, borovnice, robide, kosmulje in ribez, je jagodičevja iz leta v leto več. V Svetovalnici smo se ustavili ob nekaterih opravilih, ...

Marko Železnik (photo: osebni arhiv) Marko Železnik (photo: osebni arhiv)

Ko mami moli za tvoj »biznis«

V prostorih gradu Bogenšperk obratuje Krčma na gradu, katere vodenje je nedavno prevzel mladi kuharski šef Marko Železnik, ki se je že od svojega 15. leta izobraževal in izpopolnjeval na ...