Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar

V Pakistanu nova katoliška televizija

Cerkev po svetu | 30.03.2010, 07:42

V Pakistanu je nadškofija v Karačiju začela satelitsko oddajanje televizijskega kanala Evangelij. Program, ki je prvi tovrstni v nadškofiji, sicer oddaja že od božiča, redno oddajanje pa je začel v torek, ko so v Pakistanu praznovali državni praznik.

Karačijski nadškof Evarist Pinto je ekipi čestital ter potrdil, da Cerkev ne more ignorirati medijev. Dejal je, da služi Cerkev narodu po svojih ustanovah in dokazuje, da služi drugače, s popolno prednostjo, ljubeznijo in iskreno. Po besedah nadškofa Pinta želijo preko televizijskega programa prenašati ljubezen, slogo in bratstvo, saj je Jezusov evangelij sprejemljiv za vse ljudi in ga želijo širiti med narodom. Pakistan je skoraj v celoti muslimanski, kristjanov, hindujcev in drugih manjšin je le pet odstotkov. V nadškofiji Karači je okrog 151 tisoč katoličanov.

Cerkev po svetu
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...