Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar
Westminstrska palača (foto: ARO)
Westminstrska palača | (foto: ARO)

Diskriminacija kristjanov v Veliki Britaniji

Cerkev po svetu | 30.03.2010, 07:37

Vodilni škofje anglikanske cerkve so pozvali britansko vlado, naj konča očitno razločevanje kristjanov v Veliki Britaniji. Večkrat so že kristjani izgubili delovno mesto zaradi svoje vere, so objavili v članku v časniku Sunday Telegraph.

Sedem škofov, med njimi nekdanji primas George Carey so pisali glede primera, ki ga bo delovno sodišče obravnavalo ta teden. Gre za bolniško sestro v mestu Exeter, ki utegne izgubiti delovno mesto, ker nosi na verižici križ. Delodajalec je zahteval, naj odloži ta nakit ali ga nosi pod obleko. Vodstvo bolnišnice se sklicuje na predpise o obleki in varnosti. Njen nakit je kršitev lanskoletnega predpisa, ki na splošno prepoveduje nošenje verižice, sestra pa vidi v tem razločevanje na podlagi vere.

Cerkev po svetu
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...