Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar
Jeusov krst, Giotto di Bondone (foto: Wikipedia)
Jeusov krst, Giotto di Bondone | (foto: Wikipedia)

V Franciji narašča število odraslih krščenih

Cerkev po svetu | 29.03.2010, 13:55

V Franciji bo za veliko noč zakrament svetega krsta v katoliški Cerkvi prejelo skoraj tri tisoč odraslih. Tudi sicer v Franciji zadnjih 10 let narašča število odraslih krščenih.

Tako je od leta 2000 zaznati 20-odstotni prirastek, v zadnjih letih pa je bilo krščenih več kot 25 tisoč odraslih. Cerkev je na svoji spletni strani objavila statistiko in obvestila katehumenom, ki se pripravljajo na zakramente uvajanja v krščanstvo (krst, obhajilo in birmo). Stran seznanja tudi s pomenom teh zakramentov in eno stran posveča narodni službi za katehezo in katehumenat.

Cerkev po svetu
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...