Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Jakob ČukJakob Čuk
Tanja DominkoTanja Dominko

Tretje srečanje o stanju katoliške Cerkve na Kitajskem

Cerkev po svetu | 23.03.2010, 11:57

V Vatikanu se je v ponedeljek sestala komisija za vprašanja katoliške Cerkve na Kitajskem. Komisijo je leta 2007 ustanovil papež Benedikt XVI., sestavljajo pa jo vodje kongregacije rimske kurije in predstavniki kitajskih škofov.

Ob prvem srečanju komisije leta 2008 so govorili o pismu svetega očeta Kitajcem. Na drugem srečanju, ki je bilo lani, pa so prisotni razpravljali o oblikovanju in vzgoji novih semeniščnikov. Letošnje srečanje je bilo namenjeno še globljemu premisleku o novih duhovnikih in njihovemu izobraževanju, dokler Cerkev na Kitajskem ne bo v polnosti lahko pričevala za evangelij ter presegla trenutne družbene in kulturne ovire.

Katekizem Katoliške Cerkve v kitajščini dostopen preko spleta

Na spletni strani Svetega sedeža www.vatican.va je na novo na razpolago celotno besedilo Katekizma Katoliške Cerkve v kitajskem jeziku. V prihodnjih mesecih bodo v kitajščini pripravili tudi vse dokumente drugega vatikanskega cerkvenega zbora, ki je potekal v med letoma 1962 in 1965. Sledila bo še objava celotnega Zakonika cerkvenega prava prav tako v kitajščini.

Cerkev po svetu
Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...