Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar
Papeževa palača v Castel Gandolfu (foto: Wikipedia)
Papeževa palača v Castel Gandolfu | (foto: Wikipedia)

Papež bo letošnje poletje preživel v Castel Gandolfu

Papež in Sveti sedež | 13.03.2010, 20:22

Papež Benedikt XVI. bo letošnje poletje v celoti preživel v svoji poletni rezidenci v Castel Gandolfu, je sporočil tiskovni urad Svetega sedeža. Papež povabila, da bi preživel nekaj poletnih tednov na severu Italije, zelo ceni in se škofom zanje tudi zahvaljuje, vendar pa letos želi ves čas poletnih počitnic preživeti v Castel Gandolfu.

Spomnimo, da je papež Benedikt XVI. do sedaj vsako poletje nekaj tednov preživel v severno italijanskem kraju Les Combes. Čas je namenil počitku, molitvi, študiju in pisanju, sredinih splošnih avdienc ni imel, je pa ob nedeljah s tamkajšnjimi verniki molil opoldansko molitev Angelovo čaščenje ter imel razna priložnostna srečanja.

Lansko leto je papež bil v Les Combesu od 13. do 29. julija. Letos bo prvič v svojem pontifikatu poletni oddih v celoti preživel v Castel Gandolfu, majhnem kraju, približno 30 km oddaljenem od Rima.

Papež in Sveti sedež
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...