Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar

Papež ne bo dopustoval v Brixnu

Papež in Sveti sedež | 13.03.2010, 08:05

Papež Benedikt letošnjega dopusta ne bo preživljal v Brixnu, je v sporočila škofija Bozen. Škof Karl Golser je izrazil obžalovanje, da ne bo tako. Dejal je, da bi bil papežev oddih pri njih veselje za vso škofijo. Navsezadnje pa upa, da si bo sveti oče dobro oddahnil.

Golser je papeža povabil v Brixen, kjer je preživljal dopust leta 2008. Že običajno je, da se papež sredi julija umakne za slabe tri tedne v hribe na severu Italije. Za kam se bo letos odločil papež, je še odprto. Že februarja pa je bilo znano, da letos ne gre v dolino Aosta. V preteklih letih je kakor ponavadi njegov prednik preživljal dopust v cerkveni počitniški hiši v dolini Aosta. Prejšnja leta je Benedikt XVI. kakor njegov poljski prednik odpotoval v dolino Kadore v beneških Dolomitih.

Papež in Sveti sedež
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...