Matjaž Merljak
Jakob Čuk
Andrej Šinko

Dejavosti Slovenskega doma v Goeteborgu

07.03.2010, 07:29 Matjaž Merljak

30. januarja so imeli Občni zbor. Z udeležbo so bili zadovoljni, saj pri vodenju Slovenskega Doma še vedno prevladuje druga generacija. Hkrati z občnim zborom so praznovali tudi slovenski kulturni praznik.

21. marca bodo po slovenski sv. maši praznovali Dan starševstva, ki ga bodo pripravili skupaj z Misijskim pastoralnim svetom. 22. maja bodo organizirali prevoz z avtobusom na 37. vseslovensko romanje ter binkoštno srečanje Slovencev v Vadsteni. 19. junija bo piknik v naravi pod geslom: »Tri generacije«, kjer bo priložnost za razne igre za otroke in odrasle, pečenje na žaru in še kaj prijetnega se bo našlo za druženje treh generacij Slovencev na zahodni obali Švedske. 20. junija bo sv. maša v maternem jeziku in po njej bodo praznovali dan državnosti. Vsak drugi teden nadaljujejo s srečanji v prostorih stare katoliške šole. Pred veliko nočjo bodo barvali pirhe. Sporočajo tudi, da si rojaki v Goeteborgu in okolici v soboto, 13. novembra, rezervirajo čas za martinovanje. Ob tej priložnosti jih bo obiskala Folklorna skupina Gartrož iz Nove Gorice.

 

Goeteborg, Slovenski dom, ob obisku mariborskega nadškofa metropolita Franca Krambergerja za binkošti 2009
Goeteborg, Slovenski dom, ob obisku mariborskega nadškofa metropolita Franca Krambergerja za binkošti 2009 © Matjaž Merljak

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Člani laiških gibanj (photo: focolare.org) Člani laiških gibanj (photo: focolare.org)

Vatikan omejil mandat voditeljem gibanj in združenj

Papež je podpisal dekret, po katerem mandat voditeljev mednarodnih laiških gibanj in združenj ne sme trajati več kot pet let, ista oseba pa je lahko na tem položaju največ dva mandata. Izjema so ...